Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Екран емитује стечај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2011.

Извор: Вечерње новости

Екран емитује стечај

РТВ у Смедеревској Паланци после раскида уговора о приватизацији ближа опоравку

Смедеревска Паланка - Привредни суд у Пожаревцу увео је стечај у Радио-телевизији Јасеница.

Власник ове медијске куће после поништења приватизације, због неиспуњавања обавеза из уговора, постала је Агенција за приватизацију. Очекује се да Центар за стечај одреди стечајног управника.

Жиро-рачун РТВ Јасеница је непрекидно блокиран од априла 2010. године. Тренутна блокада је 12,5 милиона динара.Дејан Црномарковић, директор последњих годину дана, очекује и већу цифру када стигну сва потраживања поверилаца.

- Претила је директна ликвидација. Уз помоћ локалне самоуправе, документација је сређена и омогућен је даљи поступак - каже Црномарковић, и наглашава да стечај пружа могућност радницима да из стечајне масе наплате део заосталих зарада које нису примили скоро две године.

Запослени одлазе на тржиште рада. Добром организацијом посла, фирма би поново могла да стане на ноге.

- Биће отворен нов жиро-рачун и омогућено финансијско пословање - каже директор и сам у очекивању отказа.

Црномарковић је недавно био у Радиодифузној агенцији, где је позван на саслушање, због дуга према тој агенцији у износу од 500.000 динара.

- Покушао сам да објасним да већ дуже не можемо да послујемо, да смо сада у стечају и да ће и они у том поступку доћи на ред за наплату. Чини се да они гледају само своје интересе и упорно понављају да не могу да крше закон. На платном списку је 20 запослених, али ради само седморо. Имамо одличан информативни програм, веома гледану емисију "Паланачко поподне". Раније је било чак 68 запослених.

Антрфиле : Страхују за фреквенцију

У РТВ Јасеница чекају одлуку Радиодифузне агенције о казни. То може да буде и одузимање фреквенције, што би свакако погодило општину Смедеревска Паланка у којој је то једина ТВ фреквенција.

- Свакодневно стижу рачуни од СОКОЈ, РАТЕЛ, ДФПС, разних агенција за заштиту ауторских права. Намети су велики, а ми не можемо и немамо одакле да платимо. Молимо за још мало стрпљења, јер следи продаја имовине.

Радио

Због дугова према РАТЕЛ-у, паланачкој РТВ Јасеница је привремено одузета фреквенција за емитовање радио програма. Фирма није могла да региструје ни возило неопходно за теренски рад. Остали су без телефона и осталих услова за рад.

З. Голубовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси