Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шеф деска "пао" због дечје порнографије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 03. 2011.

Извор: Прес

Шеф деска "пао" због дечје порнографије

Петар Деђански (64), шеф деска у новосадском „Дневнику“, осумњичен да је са Драганом Ковачевићем са интернета узимао материјал са педофилским садржајем

Београд - Петар Деђански (64) из Новог Сада, шеф деска у листу „Дневник“, ухапшен је због дечје порнографије! Деђански је ухапшен заједно са Драганом Ковачевићем (55) из Београда у наставку полицијске акције „Армагедон“.

Они се сумњиче да су на интернету приступали серверима који садрже педофилски материјал и преузимали га за себе!

Петар Деђански дугогодишњи је новинар и уредник у новосадском „Дневнику“. Колеге новинара који ради на месту шефа деска биле су шокиране када су чуле де је ухапшен због педофилије!

Не верују да је педофил


- Нисмо ни слутили да је Петар ухапшен! Пре неколико дана само нам је рекао да ће одсуствовати са посла. Када смо јуче добили полицијско саопштење у којем се наводи да је ухапшен, мислили смо да је грешка. Заиста не можемо да верујемо да је умешан у дечју порнографију - причају његове колеге, и додају:

- Петар је искусан и угледан новинар, породичан човек. Пре неколико година отишао је у пензију, али је наставио да ради хонорарно. Увек се пристојно понашао, никада није указивао својим понашањем да би могао да буде умешан у такву грозоту. И даље верујемо да је у питању нека грешка! Данас се путем интернета догађају разна подметања, свашта може да се нађе у рачунару а да човек за то и не зна!

МУП Србије саопштио је јуче да су ухапшене две особе због сумње да су извршиле кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

- Ухапшени су Драган Ковачевић из Београда и Петар Деђански из Новог Сада. Они су приведени у наставку акције „Армагедон“, која се спроводи од прошле године у циљу сузбијања дечје порнографије. Осумњичени, којима је одређено полицијско задржавање, на интернет мрежи су приступали серверима који у себи садрже педофилски материјал и преузимали га за себе. Приликом претреса стана код њих је пронађена већа количина материјала која се односи на сексуалну злоупотребу деце - наводи МУП.

Деђански је приведен истражном судији Вишег суда у Београду, док је Ковачевићу истражни судија Вишег суда у Београду након саслушања одредио притвор до 30 дана.

Саговорник Преса из истраге каже да су њихови рачунари заплењени и да ће истрага утврдити како су долазили до дечјих порнографских материјала.

- Полиција саслушава још неколико особа које су осумњичене да су учествовале у прибављању и размени дечје порнографије - каже наш саговорник.

У акцији „Армагедон“ 17. маја прошле године ухапшен је још један новинар - Јасминко Степић (60), уредник Радио Београда! Против Степића је у октобру 2010. године Више тужилаштво у Београду подигло оптужницу у којој је наведено да је у априлу 2010. године подстрекао Стевана Јосимовића да искористи седмогодишњу унуку да би направио фотографију порнографског садржаја. Јосимовић је фотографисао голу унуку, а затим је фотографију проследио на мобилни телефон оптуженог Степића, који ју је сачувао у меморији.

Блудни новинар „писао књигу“

Током акције хапшења Степића код њега су пронађена три мобилна телефона у којима је била и фотографија коју је направио Јосимовић, али и више од тридесет слика малолетничке порнографије.

Степић је на саслушању у полицији негирао кривицу и изјавио да је на ТВ Мост запазио СМС-ове еротске садржине и да га је, пошто је он новинар, интересовало ко су људи који пишу такве поруке и остављају бројеве мобилних телефона.

Ухапшени уредник је такође тврдио да је хтео да напише књигу на ту тему, због чега је почео да шаље такве поруке лажно се представљајући, некада као жена, а некада као мушкарац.

Суђење Јасминку Степићу почело је почетком децембра пред Вишим судом у Београду, али без присуства јавности.

Екипа Преса

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси