Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Четврт века јутарњег програма Радио-телевизије Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2011.

Извор: Политика

Четврт века јутарњег програма Радио-телевизије Србије

Јутарњи програм РТС-а прославиће сутра веома значајан јубилеј – четврт века постојања. Први пут у историји телевизије балканског региона, а по узору на свет, грађани су почели да се буде уз Јутарњи програм ТВ Београд 3. марта 1986. године.

Била је то прва таква емисија у Југославији и на Балкану, а пета у Европи. Јутарњи програм променио је животни ритам и оних који су га реализовали и оних који су га гледали – радницима, ђацима, пензионерима, незапосленима, наводи се у саопштењу медијског јавног сервиса.

За 25 година Јутарњег програма РТС-а, емитовано је скоро 9.000 емисија, кроз студио је продефиловало близу 40.000 гостију, емитовано је више од 300.000 прилога и репортажа, објављено више од три милиона вести.

Јутарњи програм Телевизије Београд, реализован по угледу на Би-Би-Си, поставио је темеље свих јутарњих емисија које су данас неизоставне у шемама свих електронских медија.

У рођенданској емисији (четвртак, РТС 1, од шест до девет часова) специјални гост биће Немања Ранковић, Београђанин, вршњак овог програма, сада потпоручник Војске Србије и отац тек рођеног дечака.

О школи новинарства Јутарњег програма РТС-а, многобројним акцијама и друштвеноодговорним иницијативама говориће и некадашњи уредници и водитељи – Споменка Јовић, Јован Павличек, Сергеј Шестаков, Петар Лазовић, Дубравка Алексић, Жика Николић, Милан Недић, Весна Дедић и многи други.

Наташи Миљковић, која ће водити јубиларну емисију, придружиће се и Душица Спасић, Маја Николић и Бранко Веселиновић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси