Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Умрлице као претње Б-92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 02. 2011.

Извор: Дневник

Умрлице као претње Б-92

Лазаревац и јуче облепљен плакатима



Као и сваког уторка после емитовања емисије “Инсајдер”, Лазаревац је и јуче био облепљен плакатима упереним против РТВ Б-92. Овога пута појавиле су се и умрлице за ТВ Б-92 на којима се као ожалошћени поименце наводе главни уредник Б-92 и аутори “Инсајдера”.

Плакати су се појавили после емитовања актуелног серијала емисије, у којој су истраживане злоупотребе у Рударском басену „Колубара”.

Плакати против Б-92 први пут су се појавили у Лазаревцу пре две недеље, када је почело емитовање серијала „Инсајдер” о злоупотребама у „Колубари". Од тада, сваког уторка, Лазаревац осване облепљен сличним плакатима.

Локална полиција не зна ко стоји иза оваквог позива на насиље, док је председник општине Бранко Борић у кратком телефонском разговору рекао да не зна да је град излепљен новим плакатима против Б-92 и да локални ДСС не стоји иза тога, али је одбио да да изјаву за Б-92.

Правни заступници Б-92 кажу да ће поднети пријаву против Н. Н. лица, али напомињу да је полиција само у једном од многобројних случајева открила починиоце. Правни заступник Б-92 Слободан Кремењак верује да су овог пута, осим новинара Б-92, крајња мета претњи сведоци који би могли говорити о злоупотребама у „Колубари”.

Сваки серијал „Инсајдера" увек су пратиле разне реакције и безуспешни покушаји дискредитације и застрашивања. Независно удружење новинара Србије позвало је надлежне државне органе да хитно пронађу и казне кривце који су Лазаревац облепили смртовницама за Б-92 и, наводећи имена главног уредника те телевизије Верана Матића и ауторе серијала "Инсајдер”, отворено им запретили.

Посебно забрињава чињеница да се велики број умрлица којима се објављује смрт Б-92 и плаката с поруком „НЕ Б92” налази до зграде локалне полиције која још није истражила ни претње упућене новинарима Б-92 после емитовања прва два наставка серијала „Инсајдер” о злоупотребама у Рударском басену „Колубара”.

– Нема сумње да су умрлице неувијена претња новинарима, али и упозорење потенцијалним сведоцима како могу проћи ако јавно проговоре о злоупотребама у „Колубари” – изјавила је потпредседница НУНС-а Јелка Јовановић.

Б-92

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси