Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изјава градоначелника донела телевизији пријаву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 02. 2011.

Извор: Блиц

Изјава градоначелника донела телевизији пријаву

Спор одбора ДС и РТВ Крагујевац

Градски одбор Демократске странке у Крагујевцу тужио је Радио-телевизију Крагујевац код Републичке радиодифузне агенције зато што је, након последње седнице Скупштине града, емитован говор градоначелника Верољуба Стевановића који је у овој странци оцењен као “говор мржње”.

Пословодство РТК има још два дана да пошаље одговор РРА, а након тога може да добије и казну – од новчане накнаде до одузимања дозволе за рад.

Шеф одборничког клуба Демократске странке у Скупштини града Владан Јовановић каже да је “пријава против градске телевизије уследила зато што је, пре свега, градоначелник вређао ову странку”.

- Тај говор, који је био везан за сарадњу са одборничким клубовима свих странака, за нас из ДС био је увредљив. Чули смо да смо главни кривци за поделе не само на локалном него и на републичком нивоу. На РТК је градоначелник пуштен у директном преносу, пошто је ова телевизија пратила седницу Скупштине града, а после тога још једном увече. Зато смо се жалили - каже Јовановић.

Јованка Маровић, директорка и главна уредница РТК, тврди да је “Верољуб Стевановић причао не као представник политичке странке, већ као представник свих грађана и градоначелник”.

- Чуди ме да се ДС није бунио када смо недељу дана раније пустили говор Божидара Ђелића, који је из њихове странке. Тај говор је трајао око 25 минута. Мислим да је проблем ДС то што у нашој радио - телевизији нема партијских кадрова, већ су на главним местима људи из бранше. Док су они били на власти у Крагујевцу, до 2004. године, заменик одговорног уредника у нашој кући био је Александар Радосављевић, садашњи државни секретар у Министрству за локалну самоуправу. Он је тада био високи функционер ДС, а новинарством се никада, колико нам је познато, није бавио, али је уредно примао плату и користо службени телефон. Питање је како је и да ли је уопште долазио на посао у ову кућу. На прошлим изборима је ДС на републичком нивоу освојила 47 одсто гласова, а у Крагујевцу, на локланом нивоу, око 13 одсто. Јасно је да с њима у овом граду нешто није у реду. И од тада су им криви новинари - каже Јованка Маровић.

Небојша Радишић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси