Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС неће укинути информативну емисију РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 02. 2011.

Извор: Вечерње новости

РТС неће укинути информативну емисију РТВ

Нови Сад - Ако и има у плану да прекине дводеценијско преузимања првог Дневника Радио-телевизије Војводине у 17 часова, Радио-телевизија Србије то неће учинити барем до окончања избора наредне године.

Ова информација јуче је "Новостима" незванично потврђена у РТС, а званично у РТВ.

Прича о неминовности скидања првог Дневника са Првог програма РТС стара је већ неколико година, а као разлог, републички јавни сервис наводио је најчешће потребу да маркетиншки "покрије" термин од 17.00 до 17.30 на свом Првом програму.

На наставку праксе преузимања Дневника РТВ, како "Новости" сазнају, инсистирају првенствено функционери владајућих странака у покрајини, окупљени око ДС, који су свесни значаја те информативне емисије за сопствену промоцију, нарочито у предизборној години.

- Дневник у 17 часова припремамо у сарадњи са колегама из РТС и он ће бити емитован и убудуће на Првом програму РТС - каже Блажо Поповић, генерални директор РТВ, и додаје да не би то питање требало нити да се политизује, нити да се проблематизује.

По Поповићевим речима, први Дневник је прозор кроз који информације из Војводине доспевају до гледалаца у целој држави. Обрнута је ситуација у 19.30, када први програм РТВ преноси ударни дневник РТС, па је Војводина у прилици да, из визуре РТС, види шта "ради" остатак Србије.

Ј. Симић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси