Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Забринути због Цептера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2011.

Извор: Курир

Забринути због Цептера

ОЕБС истиче да тужба против Курира и одштетни захтев бизнисмена Филипа Цептера од 100 милиона динара угрожавају слободу медија


Београд - Курир се не да ућуткати! Да ли је Филип Цептер претрпео „душевни бол високог интензитета“ због три текста о пословању његових компанија у Србији објављена у Куриру, или због тога што смо му обновили сећање на то „пословање“, тек његова тужба и захтев да добије одштету од 100 милиона динара забринули су и Мисију ОЕБС у Србији.

- Превисоке новчане казне могу довести до затварања медија, угрожавања слободе изражавања и забрињавајућег пораста самоцензуре међу новинарима. Очекујемо професионалан однос судова при разматрању овог случаја, имајући у виду интересе грађана да имају приступ тачним информацијама - каже Џаба Девдаријани, шеф одељења за политичка питања и односе с јавношћу ОЕБС.

И Данило Шуковић, члан Савета за борбу против корупције, сматра да би држава требало да стане иза Курира.

- Ако пишете коректно, држава мора да вас заштити, а Цептеров је проблем што је незадовољан и може да тужи колико хоће. Свако користи своју позицију колико може, али би било трагично ако би он успео да поткупи државу. Тад бисмо имали контролисане медије, који неће моћи да износе чињенице, и медијски мрак, који није у интересу јавности - истиче Шуковић.

С. Т.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси