Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Велики јубилеј „Културне димензије”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2011.

Извор: Дневник

Велики јубилеј „Културне димензије”


Јавна приредба РТ Стара Пазова

Стара Пазова - РТ Стара Пазова, која постоји већ скоро 44 године, настављајући традицију првог локалног радија у Срему, Радио Војке (1967) организује 28. јануара јавну приредбу поводом емитовања 1.500. „Културне димензије“, која је једна од најстаријих радијских емисија из културе у Србији.

Аутор и водитељ емисије, новинар Анђелка Мали, један је од пионира локалног информисања у овој средини, иначе и дописник „Дневника“, а од самог почетка рада у радију, најпре као сарадник, а потом као запослени новинар, уређује област културе.

Кроз „Културну димензију“ (емитује се петком у 17 часова) прошло је на хиљаде људи, а камоли информација, у периоду од скоро 32 године, а аутор и емисија су се окитили признањима: Плакета „Светлост“ Општине Стара Пазова 1981. и прва награда Заједнице радиодифузних организација Војводине 1987.

Приредба посвећена овом јубилеју информисања, а нарочито из културе, биће одржана у скупштинској сали у Белој згради, на Тргу др Зорана Ђинђића у 17 часова, уз директни пренос на 91,5 мегахерца, на таласима Радио Старе Пазове.

Свечаности ће присуствовати представници институција културе и локалне заједнице, културни радници старопазовачке општине, али и Срема, а у програму ће учествовати глумица Ђурђија Цветић, солиста групе „Легенде“ Иван Милинковић, мр контрабаса Љубинко Лазић, члан Београдске филхармоније и квартета „Бассиона Амороса“ из Минхена, пијанисткиња Бојана Совиљ, мецосопран Бојана Ставров, етно-певачица Ана Недељковић-Бранковић и тенор Борис Бабик.

Покровитељ приредбе је Општина Стара Пазова, уз спонзоре.

А. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси