Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кад прота протерује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2011.

Извор: Курир

Кад прота протерује

Екипи РТВ Шумадија протојереј Мићо Ћирковић наредио да напусти цркву после читања посланице патријарха Иринеја


Аранђеловац - Скандал у граду под Букуљом! Током службе причешћа у цркви светих Петра и Павла, после читања посланице патријарха, протојереј ставрофор Мићо Ћирковић наредио је екипи РТВ Шумадија да прекине с радом!

- Дошли смо у петак у цркву на божићну службу да снимимо читање посланице патријарха, а потом и службу причешћа - прича Слободан Марковић, сниматељ.

- Кад је почео службу причешћа, протојереј Ћирковић је у једном моменту стао, окренуо се према мени и врло оштрим гласом наредио ми да прекинем свако даље снимање. Док смо колегиница Весна Проковић и ја збуњено гледали, Ћирковић је истим тоном казао да је одсад свако снимање наше телевизије у објектима орашачког намесништва, чији је он старешина, строго забрањено. После овог понижења, којем је присуствовало преко 200 грађана, и не знајући његов разлог, напустили смо цркву - каже Марковић.

- Новинари су ме обавестили о овом немилом инциденту и ја сам просто пренеражена - каже Мирослава Гушић, директорка РТВ Шумадија.

- Наше екипе годинама прате сва дешавања у овом намесништву. У Аранђеловцу постоје три РТВ куће, а једино наша новинарка Весна Проковић, која се управо тада нашла у цркви, има благослов владике шумадијског господина Јована да прати дешавања у овом намесништву. Само неколико минута пре него што им се обратио, свештеник Ћирковић је позивао на мир, разумевање, поштовање и толеранцију, а потом новинарима забранио рад, што је за њих исто као и удаљавање с тог места. Не знам шта је позадина овога, шта је то требало да се сакрије од јавности - огорчена је Гушићева.

Антрфиле : Ћирковић: Нисам никога истерао

Кад смо назвали протојереја Ћирковића, био је врло изненађен нашим питањем:

- Не знам ни за какав инцидент! Не желим о томе да разговарам. Јесам наредио да искључе камере, али не и да изађу из цркве! Уосталом, не желим да на овај свети дан говорим о томе. Јавите ми се наредних дана - завршио је Ћирковић.

Грађани Радован М. и Драгиша Ј., који су присуствовали богослужењу, кажу да је атмосфера била напета:

- Не знамо разлог њиховог искључења јер смо ТВ екипе често сретали у цркви. У вечерњем дневнику ТВ Шумадије гледали смо само читање посланице, ништа друго нису објавили.

Микша Михаиловић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси