Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ал Џазира у Србији!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 01. 2011.

Извор: Курир

Ал Џазира у Србији!

Програм највеће арапске ТВ од априла почиње да се емитује у Србији преко кабла, а истовремено се отварају дописништва у Сарајеву, Београду, Загребу...



Београд - Ријалити програмима и јефтиним филмовима је одзвонило! Највећа арапска и једна од најпознатијих светских ТВ мрежа Ал Џазира на пролеће стиже у Србију, сазнаје Курир. За почетак преко кабловске телевизије.

Сада је у току оснивање балканског дописништва са централом у Сарајеву и редакцијама у Београду, Загребу, Подгорици, Скопљу и Приштини.

Према најавама из Катара, сарајевско дописништво требало би да се отвори 6. априла и само се чека опрема. Као будуће ТВ лица најављене су највеће балканске телевизијске звезде.

Петар Јеремић, председник ИО Удружења новинара Србије, каже да је конкурс за новинаре и сараднике Ал Џазире у Србији завршен 24. децембра прошле године:

- У сваком случају, конкуренција је добродошла, поготово што је у последњих годину дана доста новинара остало без посла. Најбољима долазак арапске телевизије пружа нову шансу да се запосле, а надам се да ће успоставити нове, више стандарде у ТВ продукцији.

Горан Караџић, заменик председника Републичке радиодифузне агенције, није званично обавештен да Ал Дажира жели да емитује програм у Србији.

- Оно што сам ја чуо јесте да њихова централа треба да буде у БиХ и да су у преговорима са новинарима из региона, као што су Денис Латин и Александар Станковић са ХРТ. Што се тиче Србије, они могу да емитују програм преко сателита или путем кабловске. Другачије не јер немају дозволу, а конкурса за дозволе ускоро неће ни бити - каже Караџић и додаје да ће ускоро и за емитовање преко кабловске телевизије морати да се тражи дозвола од РРА.

Антрфиле : СББ: Само преко сателита

У највећем српском кабловском оператеру, компанији СББ, истичу да програм Ал Џазире тренутно могу да гледају само они који користе Тотал ТВ.

- Преко Тотал ТВ могу да се емитују сви јер је ту могуће слободно емитовање програма преко сателита или ФТА (free to air). Засад не преносимо ову телевизију на други начин, а неки конкретнији подаци биће доступни тек после празника - речено нам је у овој компанији.

Латин: Све је то у магли

Денис Латин, познати хрватски водитељ који је више пута апострофиран као будућа звезда Ал Џазире на Балкану, за Курир каже да је то „све у магли“:

- Никаквих конкретних преговора није било. Читава концепција је још нејасна. Заиста немам праве информације.

Екипа Курира

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси