Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власници морају да исплаћују запослене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 01. 2011.

Извор: Правда

Власници морају да исплаћују запослене


Први пут после 10 година град помаже приватне медије

Ваљево – У Ваљеву је ове године из буџета града за информисање предвиђено око девет милиона динара. За услуге по уговору најстарија радио станица у овом региону ,,Радио-Ваљево“ добиће четири милиона динара, по истом основу штампаним медијима опредељено је осамсто хиљада динара, док ће преосталих четири милиона динара да добију овдашњи приватни медији.

Помоћ медијима биће додељена на основу конкурса који ће ускоро да распише Градска управа, уз стриктно поштовање прописаних критеријума. За њих ће конкурисати десет електронских медија који имају дозволу за рад, међу којима је по један регионални радио и једна регионална ТВ станица, које покривају свих шест општина Колубарског округа.

Прошле године од предвиђених милион динара буџетских средстава медијима није уплаћен ниједан динар.

Поједини електронски медији прошлог месеца обратили су се Општини за једнократну помоћ, али у буџету није било средстава, па локална власт није могла да им изађе у сусрет.

Око расподеле буџетских средстава у Скупштини града било је различитих мишљења и полемика.

Одборник владајуће коалиције СПС-ПУПС у Скупштини града Драган Јеремић предложио је да се ,,Радио-Ваљеву“ смањи дотација са четири на два и по милиона динара. Нјегов предлог одборници нису прихватили, а предлагач је објаснио да је Град оснивач те радио станице.

Недавно је Град исплатио десетине отпремнина запосленима, углавном новинарима који су отишли пред крај године из тог јавног информативног предузећа.

У Ваљеву тренутно ради 10 електронских медија који имају дозволу за рад, по један регионални радио и ТВ станица, четири локалне телевизије и пет радио станица. Положај новинара у њима је веома тежак. Многи послодавци новинарима не исплаћују плате месецима. Како сазнајемо, у будућем конкурсу биће условљено досадашње понашање власника медија према запосленима, односно да ли им редовно исплаћују плате.

Благоје Р. Ковачевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси