Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Највише "пирата" у Војводини и Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 12. 2010.

Извор: Данас

Највише "пирата" у Војводини и Београду


Београд - У Србији постоји још 46 радио-станица које нелегално емитују програм, односно раде без дозволе, док је за последње две године 161 „пиратска“ станица престала са радом, истакао је јуче Милан Јанковић, директор Републичке агенције за електронске комуникације (Рател).

Према подацима Ратела, у Београду је евидентирано 11 пиратских емитера, у Новом Саду осам, Војводини 12, док у осталим регионима ради 14 нелегалних станица. Јанковић је напоменуо да само једна станица нелегално емитује програм на територији целе Србије, а реч је о радио-станици Стил Балкан, која упркос већем броју пријава и даље ради са 11 локација.

Руководилац Одељења за високотехнолошки криминал Јавног тужилаштва Бранко Стаменковић навео је да ће највећи број пријава против нелегалних емитера бити процесуиран даље, као и да ће предлагати да се овим станицама одузима опрема. Он је нагласио да, у зависности од врсте кривичног дела и последица, казне за нелегално емитовање могу бити и више од пет година затвора.

Ирини Рељин, помоћница министарке за телекомуникације и информационо друштво, објаснила је да Законом о телекомуникацијама постоји могућност увођења инспекције у овој области и да ће ускоро бити расписан конкурс за пријем људи на ова места.

Антрфиле: Одузимање бројева за квизове

Горан Караџић, заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА), рекао је да је ова агенција досад поднела 146 кривичних пријава против нелегалних емитера, као и да је покренут мониторинг пиратских станица. Како је додао, у сарадњи са Телекомом, пиратским станицама ће се одузимати телефонски бројеви, који се користе за ТВ и радио квизове, како не би могле додатно да стичу профит.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси