Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Доста бучних реклама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2010.

Извор: Курир

Доста бучних реклама


Захваљујући иницијативи новинарке "Курира", ТВ станице ће ускоро морати да утишају економско-пропагандни програм

БЕОГРАД - Доста је било пробијања ушију! Телевизор који је „мировао“ за време редовног програма одједном почиње да урла, галами, вришти - кад почну рекламе?! Не брините, с вашим телевизором је све у реду, а волумен не појачавају духови. То раде ТВ станице, како би натерале гледаоце да обрате пажњу на садржај реклама.

Није реткост да звук за време ЕПП буде и дупло јачи него за време редовног програма! Иако Закон о оглашавању не кажњава ову бахатост, одговорни из РРА су, пошто смо их обавестили да је амерички Конгрес после бројних жалби гледалаца усвојио закон који забрањује телевизијским станицама да појачавају тон током ЕПП, обећали да ће и они учинити исто!

- Ово је одлично што сте ми рекли! Ви из Курира свашта сазнате! До 24. децембра се шаљу замерке на Нацрт закона о оглашавању и ја вам обећавам да ћу предложити да се и код нас овакав поступак станица кажњава! - каже за Курир професор Горан Пековић, члан Савета РРА, и позива све грађане који примете ову појаву да је пријаве.

Тонски сниматељ Иван Пјевић каже појачавање реклама званично одобравају и наручују поједини уредници.

- Знам неке људе који „пакују“ те рекламе у један низ за емитовање. Од њих се очекује да звук буде уснимљен врло јако, готово премодулисано! - објашњава тонац.

Антрфиле : Крше Закон о рекламама!

- Прва, Хепи, Пинк, али и РТС су телевизије које из месеца у месец праве велики број прекршаја везаних за дужину трајања реклама! - каже Горан Пековић. Он додаје да је РТС за време Светског првенства у фудбалу упорно рекламирао пиво у термину од 13 часова иако их је РРА више пута опомињала да то не чине.
- Рекламирање алкохолних пића је дозвољено тек од 19 часова, али су челници Јавног сервиса израчунали да ће им и поред плаћања казне добит бити огромна - објашњава Пековић и додаје да је сада све у рукама суда, за који верује да ће казнити емитере који су се оглушили о закон.

Катарина Мартић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси