Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Посвађани у етру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2010.

Извор: Вечерње новости

Посвађани у етру


Проблеми око емитовања емисије на ромском

Лесковац - Емисија „Ромски глас“ коју је са 238.000 динара у наредних шест месеци требало да финансира Министарство културе, доведена је у питање јер аутори пројекта и вршилац дужности директора Небојша Пешић не могу да се договоре како ће расподеле овај износ.

Директор инсистира да се 70 одсто новца потроши на кречење, поправку аутомобила и набавку лаптопа, а аутори програма тврде да Министарство заправо финансира „персоналне трошкове“, односно хонорар за ауторе.

Једночасовна емисија на ромском емитује се сваке среде од 2008. године. Аутор је новинар Мирослав Стојановић, који је заједно са колегама из Радио Лесковца пријавио пројекат код Министарства, а подржала га је и локална самоуправа. Сваког дана у 13.05 припрема вести на ромском.

- Емисија има одличну слушаност. Проблем је што Пешић хоће да угрози цео пројекат и ненаменски потроши новац - каже Сузана Живковић, уредник Информативног програма.

На уговор се позива и прозвани Пешић.

- Вредност пројекта је 800.000 динара, а Министарство финансира четвртину и због тога не може сав новац да оде за хонораре, а да Радио нема никакву корист од тога - пита се Пешић.

Антрфиле : Партије и кадрови

После неуспеле приватизације нико више није заинтересован да купи Радио који је са 30 запослених, од тога 12 новинара, опет на терету градског буџета. Из буџета 2008. реализован је социјални програм, тако да је у Радију остало 14 запослених. У међувремену су странке које су долазиле на власт, дуплирале број запослених, који чекају на исплату другог дела априлске плате.

Д. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси