Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Злоупотреба медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2010.

Извор: Правда

Злоупотреба медија


Протест Српског националног већа северног КиМ

Косовска Митровица – Албански сецесионисти су, уз помоћ ОЕБС-а, дводневни скуп у Београду злоупотребили и у својим медијима га представили као „пример добросуседских односа“.

Дводневни семинар, одржан 26. и 27. новембра у Београду, на коме су десетак новинара из Приштине и група београдских новинара разменили искуства о улози истраживачког новинарства у борби против организованог криминала и корупције, у организацији мисије ОЕБС-а у Србији и на Косову, Српско национално веће (СНВ) северног КиМ сматра непрофесионалним и политички спорним за Србију.

Албански сецесионисти и њихови ментори су овај скуп, на свој начин и за своје потребе, означили као „прави пример сарадње и добросуседских односа Републике Србије и Републике Косово“, оцењује СНВ северног КиМ.

„Овакав закључак намеће чињеница да у организацији семинара нису учествовали ни Друштво новинара Косова и Метохије ни Удружење новинара Србије, а агенције јављају да су га „заједнички организовале мисије ОЕБС-а у Србији и на Косову“, што овом скупу новинара у великој мери одузима професионални карактер и даје му вишеструко спорно и по Србију штетно политичко обележје“, каже се у саопштењу СНВ-а северног КиМ.

Даље се наводи да је ОЕБС „приликом организације овог семинара потпуно игнорисао Друштво новинара КиМ и Удружење новинара Србије“, што је у супротности са промовисаном слободом медија, и мандату ОЕБС-а.

С. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси