Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Не дају му да ради већ 10 година
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2010.

Извор: Правда

Не дају му да ради већ 10 година


Протест власника некадашње једине опозиционе телевизије у Србији

Ћуприја – Радиша Милосављевић (55) из Ћуприје, власник некадашње једине опозиционе телевизије „Немања“, која је угашена 9. марта 2000. године, протестовао је са својом породицом у центру Ћуприје захтевајући да се што пре реши жалба коју је прошле године упутио Уставном суду за надокнаду изгубљене добити за последњих десет година откако телевизија не ради.

– Тражим да ми се надокнади све оно што сам изгубио за ових десет година од када ми је неправедно одузета телевизијска опрема. Мени није омогућено да радим, и за све то време моја породица – супруга, двојица синова и снаје – није примала плате, није имала социјално, ни пензионо осигурање. Поврх свега, пре месец дана су нам искључили струју и сада живимо у мраку – каже Милосављевић.

ТВ „Немања“ је затворена у марту 2000. године, по налогу тадашњег министра за телекомуникације Ивана Марковића, јер наводно није имала дозволу за рад.

– Једини разлог за одузимање опреме је то што је од 1995. до 2000. године моја телевизија била једина опозициона и угостила је сву тадашњу опозицију – Зорана Ђинђића, Бориса Тадића, Војислава Коштуницу, Вељу Илића, Зорана Живковића, Вука Драшковића. Опрема која је, како су ми рекли, привремено одузета, дата је из магацина министарства некој телевизији на коришћење. Вредност опреме када сам је ја куповао била је 50.000 марака – објашњава Милосављевић.

Марта ове године председнику Србије Борису Тадићу је упутио писмо у коме му је објаснио своје проблеме, али је део писма протумачен као претња Тадићу, због чега је био ухапшен. После дводневног притвора Милосављевић је ослобођен.

– Убрзо после тога решена је моја тужба, али са парама које сам добио пресудом Вишег трговинског суда као обештећење за одузету телевизијску опрему нисам могао да платим дуг за струју фирме, која је блокирана када је одузета опрема – каже Милосављевић.

Радиша Милосављевић и његова породица кажу да ће свој протест радикализовати тако што ће отићи у неко од министарства у Београду и тамо се уселити пошто им је у кући искључена струја.

Антрфиле : Нема право на изгубљену добит

Врховни суд Србије је у фебруару прошле године пресудио да Радиша нема право на новчану надокнаду за изгубљену добит, због чега је Милосављевић поднео жалбу Уставном суду.

Ј. Здравковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси