Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За ТВ преносе из Народне скупштине 747.000 евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2010.

Извор: Политика

За ТВ преносе из Народне скупштине 747.000 евра


Скупштина Србије планирала је у свом буџету за наредну годину 80 милиона динара за плаћање директних ТВ преноса својих седница, а Административни одбор је, гласовима посланика владајуће коалиције, овај план одобрио.

Једини представник опозиције Ненад Милић (ЛДП) био је против, јер „нема правног основа за опредељивање средстава”. Ненад Константиновић (ДС) рекао је међутим, да преноса мора бити у складу са Законом о скупштини, а „ко ће преносити седнице то ћемо видети, у сваком случају то мора бити плаћено, па се средства морају планирати”.

Ових 80 милиона динара „изненада” се јуче појавило у Предлогу скупштинског буџета за 2011. годину и то у разделу „Услуге информисања”. У предлогу о коме је Административни одбор претходне вечери два сата расправљао, на овом разделу је био износ од само 6,45 милиона динара. За шта је намењено ових 80 милиона динара није писало, па је Ненад Милић (ЛДП) тражио објашњење.

Ненад Константиновић је објаснио да су та „средства намењена обезбеђивању ТВ преноса, а какви ће бити преноси и ко ће седнице преносити, још се не зна, пошто немамо никакав уговор, али морамо да резервишемо новац”. Милић је казао да не постоји правни основ за одвајање ових средстава и упитао на основу чега је утврђена ова сума „кад ми не знамо колико би то коштало, имамо само неке прорачуне које нам је РТС повремено испостављао”. Милић је казао да, „ако је намера владајуће коалиције да овако плаћа РТС, ЛДП то не може да подржи”.

М. Чекеревац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси