Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Успех РТВ на фестивалу у Русији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2010.

Извор: РТВ

Успех РТВ на фестивалу у Русији

„Златни витез” Горану Вукчевићу




Нови Сад – На 14. фестивалу телевизијских кућа Подмосковља, “Братине 2010”, који се од 10. до 14. новембра одржао у руском граду Пушкину, надомак Москве, Радио-телевизија Војводине освојила је специјалну награду за селекцију емисија документарног програма.

Наша кућа се у такмичарском делу представила са десетак наслова, међу којима су посебну пажњу публике и жирија привукли документарци “Инвалидска колица”, “Старац у 26.”, “Тихо нестајање”, затим ТВ репортажа “Каменички Робинзон”, као и емисија “Роја”.

Посебно признање, награду “Златни витез”, освојио је редитељ Горан Вукчевић, који се представио документарном емисијом “Причешће на Атосу- стазама Светог Саве”. У реализацији овог значајног телевизијског остварења свој допринос дали су сниматељ Игор Петричевић и монтажер Павле Микић.



У поменутој категорији Радио- телевизију Војводине успешно су представиле и емисије “Белутак” Ђуре Мрђе, “Невидљива смена” Бранислава Шовљанског и Ајади Ендреа, као и “Падање Русалки”, које је потписала екипа Редакције програма на румунском језику.

Пажњу гледалаца и жирија наша је телевизија привукла и на лицу места сниманом специјалном репортажом о двојици младића из Србије који похађају духовну академију у манастиру Тројице - Сергејева лавра, најзначајнијем центру руског православља.

Делегацију Радио- телевизије Војводине, која је на позив редитеља и једног од чланова жирија, Јована Марковића, први пут учествовала на Фестивалу, чинили су помоћник генералног директора РУВ- РТВ за људске ресурсе Душко Шушак, главни и одговорни уредник Телевизије Љубиша Николин, уредник Документарног програма Ђура Мрђа и сниматељ Селвер Буљубашић.

Такође, добро је поменути да се на овогодишњем Фестивалу, поред продукције из наше куће, представило још близу 50 телевизија из двадесетак градова Русије, Бугарске, Белорусије и Украјине.

- Осим што смо освојили неколико значајних признања и награда, наша је делегација током Фестивала договорила неке од модела будуће сарадње са телевизијским кућама Подмосковља - нагласио је Мрђа и додао како би ускоро с тим у вези требало да отпочне и прва размена телевизијских садржаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси