Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новнари нападнути у порти цркве
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2010.

Извор: Политика

Новнари нападнути у порти цркве


Инцидент се догодио приликом тражења саговорника поводом укидања заштите природног споменика – стабла храста лужњака

Крушевац – Одлука Скупштине града Крушевца „о престанку и брисању заштите природног споменика – стабла храста лужњака у атару села Мала Врбница”, донета на последњој седници 12. новембра 2010. године, наишла је на велико изненађење мештана, па су се новинари „Политике”, „Новости” и „Победе” запутили ка лицу места, али су доживела напад у порти цркве Светог Николе у Великој Врбници.

Како црква Светог Николе у Великој Врбници, која припада општини Александровац, и вишестолетни храст на имању у Малој Врбници, која се налази на подручју града Крушевца, имају заједничку историју, новинари су потражили саговорнике у црквеној порти.На балкону црквене куће седела је већа група људи. На молбу и питање да ли неко може да каже како је у једној и другој Врбници, два суседна села у две општине, примљена одлука о укидању заштите храста, реаговао је човек у мајици са натписом „Фото Бата”.

– Одмах се удаљите, не ометајте нас – рекао је љутито, ваљда у име свих.

Таква заповест, уместо одговора, потом је поткрепљена новим претећим захтевом за хитно удаљење, што је наравно, изазвало новинарску знатижељу и нова питања: О чему је реч? Има ли неког међу њима ко подржава укидање заштите вишестолетном храсту?

Човек у црвеној мајици и црвеној тренерци потом је скочио и устремивши се ка новинарима показао да се не шали. Севнуо је блиц новинарског фотоапарата, што га је додатно разјарило. Жустро је кренуо да отме фотоапарат дописнику „Вечерњих новости”. Прискочио је у помоћ новинар „Победе”, али и један човек из групе која је седела за столом. Све то фотографисао је дописник „Политике”.

Онда је човек у црвеној тренерци кренуо у напад на дописника „Политике”.

„Разбићу ти тај апарат!”, узвикнуо је. Није успео. Нападач је власник радње „Фото Бата” – Ступањ, општина Александровац, а зове се Братислав Ивановић.

Дописници „Новости” и „Политике” ће против њега поднети одговарајуће пријаве Полицијској управи Крушевац.

Истраживање о брисању заштите природног споменика, без обзира на став предлагача, Завода за заштиту споменика природе да је храст лужњак лошег здравственог стања и да не постоје услови за његову заштиту, вреди наставити упркос случајном или намерном нападу на новинаре.

Р. Станковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси