Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ доставља понуду „Дневник холдингу”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 11. 2010.

Извор: Политика

ВАЦ доставља понуду „Дневник холдингу”

Медијска групација ВАЦ, у саопштењу упућеном медијима, поздравила је одлуку Дневник холдинга да прихвати понуду и да ВАЦ-ов удео у заједничком предузећу Дневник Војводина прес (ДВП) поклони запосленима ДВП-а.

– Овом значајном одлуком Дневник холдинга смо отишли један велики корак даље у намери да наш удео од 55 одсто у ДВП-у поклонимо запосленима – рекао је Петер Ланге, члан ВАЦ-овог пословодства и њихов представник у Србији.

У саопштењу упућеном медијима, речено је да ће ВАЦ групација сутра доставити „Дневник холдингу” потписану и оверену званичну понуду.

– С обзиром на то да је Дневник холдингу садржај понуде одавно познат, очекујемо одмах и писмену потврду – рекао је Ланге и истакао да је обећање Владе Аутономне Покрајине Војводине да убудуће са пет милиона динара месечно потпомаже „Дневник”.

Поклањање удела у ДВП-у, подсећају у ВАЦ-у, ће се извршити само уколико Дневник холдинг одустане од свих потраживања према овој медијског групацији.

– Да би у економски тешким временима помогла дневном листу и запосленима ВАЦ би као саставни део поклона одустао и од 55 одсто, односно 1,8 милиона евра позајмице својих оснивача. Преостале кредите ВАЦ групација намерава да пролонгира на пет година и за тај период се одриче припадајућих камата – наводи се у саопштењу.

В. М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси