Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тендер за преносе седница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2010.

Извор: Преглед

Тендер за преносе седница


Скупштински буџет за 2011. требало би да буде 1,8 милијарди динара

Београд - Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић изјавила је јуче да ће републички парламент наредне године, уколико буде добио довољна финансијска средства из буџета, организовати тендер за преносе скупштинских заседања до увођења парлментарног канала.

„Да ли ће то бити РТС или нека друга медијска кућа зависи од тога какав ће резултат бити на тендеру. Увођење парламентарног канала још увек је са финансијског аспекта нејасно“, рекла је Ђукић-Дејановић Тањугу.

Председница је навела да би скупштински буџет за наредну годину требало да буде 1,8 милијарди динара и да верује да ће Министарство финансија наћи модус да толико и буде издвојено из републичког буџета.

Та средства су, према њеним речима, нешто виша него што је то министарство планирало, али су неопходна пре свега због квалитетнијег функционисања највишег законодавног тела у земљи.

Она је додала да је парламенту неопходно 1,8 милијарди динара како би функционисао као и до сада, организовао значајне манифестације у 2011. години, попут Парламентарне скупштине ОЕБС, запослио бар 10-ак високообразованих људи, али и опремио е-парламент.

„Разговараћемо још и верујем да ће се наћи модус да нам та средства, која неће обезбедити ни повећање плата, ни бољи стандард посланицима, него квалитетније функционисање парламента, бити издвојена“, рекла је председница српског парламента.

Тањуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси