Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ дао нови рок "Дневник холдингу"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 10. 2010.

Извор: Политика

ВАЦ дао нови рок "Дневник холдингу"


Медијска групација ВАЦ захтева да се новосадски „Дневник холдинг” до 5. новембра изјасни у вези са понудом ове компаније да поклони свој удео од 55 процената у заједничком друштву „Дневник Војводина прес” (ДВП) запосленима у овом предузећу.

„’Дневник холдинг’, који се до данас није изјаснио у вези с понудом, тиме спречава да запослени постану сувласници ДВП-а и непромишљено доводи у опасност будућност предузећа. Заступници запослених у ДВП-у су спонтано прихватили ову понуду-поклон ВАЦ-а још 10. септембра”, наводи се у саопштењу компаније ВАЦ.

Услов за понуду-поклон је да „Дневник холдинг” одустане од свих потраживања које има према ВАЦ-у, а, како објашњавају у саопштењу они тиме желе да „растерете Дневник и његове запослене у овим економски тешким временима”.

Из тих разлога медијска групација ВАЦ жели да се, у оквиру овог поклона одрекне 55 процената, односно 1, 8 милиона евра зајма који је као члан друштва ставила на располагање ДВП-у. Захтев за повраћај преосталих кредита Медијска групација ВАЦ би одложила за период од пет година, током кога би се одрекла припадајућих камата.

О овом предлогу ВАЦ-а позитивно се изјаснила Влада Војводине, на челу са Бојаном Пајтићем, а договор између ове медијске групације и запослених у ДВП-у подржали су већи број синдикалних удружења, као и мисија ОЕБС-а у Србији, додаје се у саопштењу.

Б. М. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси