Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Контрола у полицијској управи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 10. 2010.

Извор: Данас

Контрола у полицијској управи


Ниш - Због полицијског привођења и прекршајног поступка против новинара регионалних електронских новина Јужне вести Предрага Благојевића покренут је поступак контроле законитости и правилности рада Полицијске управе у Нишу, саопштиле се Јужне вести на свом порталу, позивајући се на информације у кабинету републичког заштитника грађана.

Према наводима овог медија, Полицијска управа у Нишу поднела је претходно прекршајну пријаву против Благојевића због ремећења јавног реда и мира и „претњи полицајцу Љубиши Петровићу чиме је угрозио његов мир и спокојство, као и мир и спокојство осталих грађана“.

У прекршајног пријави наводи се да се Благојевић 11. септембра, у порти Пантелејске цркве, где је извештавао о паду гране која је усмртила Гордану Митровић (62) и њену унуку Кристину М. (10), „сумњиво понашао“, а потом одбио захтев полицајаца Петровића да покаже личну карту уз речи: „Ко си бре ти да ти дам личну карту, пробај да ме приведеш, па ћеш да видиш шта ће да ти се деси“.

Благојевић је тада ухапшен и задржан више сати у подрумској ћелији нишке ПУ без прозора, светла, воде и тоалета, а тек када је пуштен саопштено му је да је разлог привођења „провера личног идентитета“, а поступање према њему „стандардна полицијска процедура у таквим случајевима“.

Благојевић је демантовао да је на било који начин претио полицајцу и оценио да његово прекршајно гоњење личи на „покушај да се од џелата направи жртва“ и изразио сумњу да читав случај има „скривену позадину“.
З. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси