Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Забрањено кајање због 5. октобра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2010.

Извор: Правда

Забрањено кајање због 5. октобра

Новине одбиле да објаве оглас бивших револуционара

Група сарадника и читалаца „Балканмагазина“ пожелела је да у уторак, 5. октобра објави мали оглас у два најстарија дневника – „Политици“ и „Вечерњим новостима“ – али је због садржаја тај оглас одбијен у оба листа.

У „Политици“, на огласном шалтеру, одбијање је уследило одмах, уз образложење да помињање речи „власт“ није дозвољено у малим огласима. У „Вечерњим новостима“ су љубазно замолили за неколико сати консултација са уредницима, а потом је јављено телефоном да оглас, „нажалост, не може да буде објављен у овом тренутку“.

Спорни текст, потписан са „Покајници 5. октобра“ гласи: „Обавештавамо родбину и пријатеље да ћемо у уторак, 5. октобра, давати десетогодишњи помен народним надама. Том приликом оставићемо у 17.00 часова на Зиду плача код гомиле камења у Пионирском парку у Београду изјаве искреног покајања због греха који носимо на души, зато што смо веровали да ће бити боље.

Тим поводом јавно се одричемо свих на власти, на коју су дошли и уз нашу помоћ. Све бивше и будуће дугове учињене у наше име не признајемо.

“Главни и одговорни уредник „Политике“ Драган Бујошевић каже за „Правду“ да он први пут чује за то и да он нема везе са огласима. Службеница у огласном одељењу „Политике“ рекла нам је да шеф огласног одељења није ту, а да она нема овлашћења да даје изјаве за медије.

Челни човек „Вечерњих новости“, Манојло Мањо Вукотић, кратко је за наш лист рекао да нема коментар у вези „спорног огласа“, и додао да га то „уопште не интересује“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси