Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС дао Скупштини рок седам дана, Славица Ђукић тражи хитан састанак!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2010.

Извор: Прес

РТС дао Скупштини рок седам дана, Славица Ђукић тражи хитан састанак!


БЕОГРАД - Председница парламента Славица Ђукић-Дејановић послала је јуче писмо директору РТС-а Александру Тијанићу у којем тражи да се састану у понедељак у 12 сати у Дому Народне скупштине како би постигли договор о начину отплате 3,3 милиона евра дуга који парламент има према Јавном сервису на име трошкова преношења седница у протекле две године.

Захтев је уследио након прекјучерашњег саопштења РТС-а да ће прекинути преносе седница Скупштине ако не буде постигнут договор о плаћању дуга.У Изјави за Прес, Ђукић-Дејановић, међутим, није одговорила на питање када и како Скупштина планира да врати паре РТС-у.

- Као и већина посланика, и ја сматрам да је јавност у раду парламента неопходна, због чега морамо учинити све да у разговорима са Јавним сервисом пронађемо решење за ТВ преносе, до евентуалног оспособљавања скупштинског канала. Парламентарни канал јесте једино право решење за обезбеђење јавности у раду, али то је као што је познато, скопчано са великим финансијама средствима које просто нису предвиђене буџетским планом за ову годину - каже председница Скупштине.

Директор Јавног сервиса Александар Тијанић каже за Прес да је РТС дао Скупштини рок од седам дана.

- Иза тог захтева стоји цела наша кућа - управни одбор, синдикат и пословодство Јавног сервиса. Надамо се да ће договор бити постигнут и да ћемо наћи начин да парламент исплати дуг у две-три рате у одређеном року. Парламент треба да је пример поштовања закона и финансијске дисциплине - рекао је Тијанић за Прес.

Б. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси