Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бура око „Дневник холдинга”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2010.

Извор: Политика

Бура око „Дневник холдинга”

Нови Сад – Агенција за приватизацију објавила је јуче одлуку о покретању реструктурирања новинско-издавачког предузећа „Дневник холдинг” у Новом Саду.




Реструктурирање се односи на четири зависна предузећа: „Дневник – новине и часописи”, „Дневник - Пољопривредник”, „Дневник – штампарија” и „Дневник – промет”, а спроводи се као предуслов за њихову приватизацију.Иницијативу за приватизацију „Дневник Холдинга” покренуло је Министарство привреде још 20. априла 2006. године и тада је донета одлука о тендеру као методу продаје.

Међутим, Агенција је 6. јуна 2007. године донела закључак о прекиду поступка приватизације, пошто су „у току спровођења поступка продаје наступиле околности за које није знала”, после чега је јавни позив стављен ван снаге.У међувремену, „Дневник холдинг” је спровео поступак конверзије потраживања државних поверилаца у капитал друштва, што је довело до промена у његовој структури.

Према актуелним подацима Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности власници капитала сада су АП Војводина 48,65 одсто, Република Србија 48,42 одсто, град Нови Сад 1,90 одсто, Национална служба за запошљавање 0,51 одсто и локалне самоуправе 0,50 одсто.

Иначе, радници „Дневник холдинга” већ неколико дана протестују пред својом и зградом Владе АП Војводине у Новом Саду, тражећи исплату заосталих зарада, путних трошкова, повезивање радног стажа и оверу здравствених књижица.
М. Мијушковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси