Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Борба" у стечају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 07. 2010.

Извор: Правда

„Борба" у стечају


Новинска кућа „Борба" из Београда, која је 2004. године приватизована, а која је била у апсолутном власништву државе, 9. јула улази у стечај.

Бивши запослени компаније „Борба" упозоравају да ће након тога држава преузети све обавезе, изузев обавеза према бившим и садашњим запосленима. Они истичу да је од 1.700 запослених у радном односу остало свега 170, због чега је неколицина радника поднела тужбу против те компаније.

Без акција и социјапног програма остало је 1.700 људи, тужили смо фирму пре шест година и добили смо првостепено решење да се у року од осам дана након незаконитих отказа вратимо на посао. Међутим, „Борба" се на пресуду жалила Окружном суду и ми на правоснажно решење чекамо дуги низ година кажу бивши запослени и подсеЋају да су „Вечерње новости" и Штампарија ћерке фирме „Борбе".

Слободан Спасојевић, бивши генерални директор „Борбе", каже да је приватизација те компаније заправо једна велика афера која мора бити расветљена.

М. К.   Н. С.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси