Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сукоб физички или вербални
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 07. 2010.

Извор: Дневник

Сукоб физички или вербални


Инцидент у Чоки између општинског функционера и локалног новинара

Писца и новинара-сарадника „Чоканске хронике“ Ђуру Станојевић а из Чоке због блога на сајту „Jabbernjocky u zemlji cuda“ јуче је напао заменик председника СО Чока Жива Павлов из Санада. Станојевић сматра да се на мети општинског функционера нашао разљутивши га објављивањем бајке с хепиендом „Живица и Гаљица“.

Он тврди да га је Павлов ударио песницом и шутирао у улазу зграде у Улици маршала Тита 8 у центру Чоке, где живи, и да га је од трагичног исхода својеврсног линча спасао комшија који је наишао, још увек у шоку говори Ђура Станојевић. Полиција је извршила увиђај на месту где је дошло до инцидента, али овим поводом још није дато саопштење.Портпаролка Полицијске управе у Кикинди Радојка Радановић изјавила је за наш лист да чоканска полиција ради на утврђивању чињеничног стања и да се чекају налази лекара, после чега ће се предузети одговарајуће законске мере против учесника у инциденту.

По ономе што се могло докучити из сведочења, тврдње актера јучерашњег инцидента су опречне, али су прва чаршијска тема у Чоки.

– Враћао сам се из центра око поднева и застао код комшија које су седеле на клупи испред зграде. Видели су да носим локалне новине „Чоканску хронику“, распитујући се када је изашао нови број. Показао сам им новине, а у том тренутку је наишао Жива Павлов. Зауставио је ауто, кренуо ка мени, претећи и псујућ и ми мајку, због текстова које сам писао на блогу. Кренуо је на мене с намером да ме удари, покушао сам да га избегнем и отишао сам иза кола.Међутим, он ме је ударио песницом по лицу. Бранио сам се, обишао ауто и потрчао ка улазу. Сустигао ме је у улазу и ту ме шутирао и ударио у међуножје ногом. Једва сам долазио до ваздуха када је наишао комшија Борко Пецић – казује детаље Станојевић, показујући модрице и покидану мајицу.Пензионер Лајош Шевењхази, који је на клупи седео с комшиницом Маријом Фекете, сведочи да је видео да Ђура прича с једним господином, а потом да трчи око кола и да га потом господин с којим је разговарао удара.

– Наишао сам поред зграде и видео Ђуру како лежи у улазу из којег је излазио Жива Павлов. Питао сам га шта је с мојим кумом, а Жива ми је одговорио да је пијан и да је пао па се ударио – казује затечен испред зграде Бранко Глигорин. Заменик председника СО Жива Павлов тврди да су сви Станојевићеви наводи о физич ком нападу нетачни, те да су имали само вербални сукоб.

– Он је мене зауставио, а не ја њега – тврди Жива Павлов.

– Махнуо ми је руком и ја сам зауставио аутомобил. Иначе га већ неколико дана позивам да напише неке тематске текстове за „Чоканску хронику“. Међутим, он је почео да ме оптуж ује да му браним објављивање текстова иако и у најновијем броју има два прилога. Члан сам Уређивачког одбора „Чоканске хронике“, који има четири члана, па према томе не могу никоме забранити да пише, нити форсирати објављивање нечијих текстова. Уз то, он је био под утицајем алкохола. Из његових уста се осећао задах алкохола и ја сам му рекао да не желим да расправљам с њим док је пијан, након чега је он почео да ме вређа да сам диктатор и слично. Кренуо је ка свом стану да узме телефон, саплео се на степеништу и пао. Нисам га ни пипнуо, нити ударио у главу, нити шутнуо.

Станојевић у свом обраћању јавности наводи да је овај физич ки напад на њега – напад и на слободну реч и слободну мисао. Он наводи да је његове текстове у локалном гласилу Павлов забранио јер говоре о правом стању.„Боли их истина коју сам покуш ао да обелоданим на блогу који међу грађанима има огромну подршку. Изразио сам своје и незадовољство свих нас нерадом локалне самоуправе која је запослила своју најужу родбину, док за проблеме незапослености или рада на црно својих грађана не хаје“, каже између осталог у обраћању Станојевић.
М.Митровић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси