Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одлука о случају Бранкице Станковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 07. 2010.

Извор: Блиц

Одлука о случају Бранкице Станковић

Данас одлука о жалби пред Апелационим судом




Београд - Апелациони суд у Београду разматраће данас жалбу тужилаштва поводом одбацивања оптужнице против шесторице навијача Партизана која их терети за угрожавање безбедности новинарке Бранкице Станковић 16. децембра прошле године на фудбалској утакмици Партизан - Шахтјор.

Судско веће Првог основног суда, којим је председавала судија Јелена Милиновић, одбацило је 22. априла оптужницу и ослободило шесторицу навијача оптужбе за угрожавање сигурности новинарке Телевизије Б92. Према образложењу решења судије Милиновић, „у радњама оптужених за које се терете нема елемената кривичних дела угрожавање сигурности и насилничког понашања, већ евентуално кривичног дела увреде које се гони по приватној тужби“.

После разматрања жалбе, Апелациони суд може да укине решење и наложи суђење, а може и да га потврди. Министарство правде је иницирало поступак пред Високим саветом судства за разрешење судије Милиновић, која је недавно ослободила једног таксисту од оптужбе за блудне радње. Иначе, против 11 навијача Партизана покренута је истрага због сумње да су са трибина угрозили сигурност новинарке Бранкице Станковић скандирајући „Опасна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија“.

Оптужница је подигнута против Горана Кљештана, Александра Перишића, Милана Гудовића, Драгана Ђурђевића, Немање Одаловића и Немање Богдановића због угрожавање сигурности и насилничког понашања, док је тужилаштво одустало од кривичног гоњења Александра Копривице, Александра Ивановића, Милоша Живанчевића, Драгутина Бараћа и Бојана Глишовића.
Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси