Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суђење нападачу на новинара траје већ пет године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2010.

Извор: Прес

Суђење нападачу на новинара траје већ пет године


Лозница - Наставак суђења бившем полицајцу Љ. Т., који је оптужен да је пре пет година брутално претукао лозничког новинара Владимира Митрића, одложено је јуче у Основном суду у Лозници за 8. септембар.

Поновни судски поступак против Љ. Т. води се по одлуци другостепеног суда у Шапцу. У првостепеном поступку којим је председавала судија Драгица Алексић, Љ. Т. је осуђен на шест месеци затвора због физичког напада на Митрића, а оптужени је уложио жалбу на ту пресуду.

Ново рочиште биће одржано пет година после бруталног физичког напада на Митрића, дописника „Вечерњих новости“ из Лознице, коме су 12. септембра 2005. године у улазу зграде у центру града, у којој је становао, палицом за бејзбол нанете тешке повреде.

Према оцени стручњака за судску медицину, тај напад је представљао покушај убиства али је квалификован као наношење тешких телесних повреда, а веома је сличан начину на који је у Јагодини 2001. године убијен новинар Милан Пантић.

- После бруталног напада додељена ми је непрекидна полицијска заштита која траје непуних пет година. Многи сматрају да ми је управо то услов опстанка јер сам се у низу текстова о криминалу на обе обале Дрине замерио многима - рекао је Митрић.

Пре него што је Митрић био брутално физички нападнут његов аутомобил паркиран у централном градском простору три пута је био оштећен, а починиоци ни до данас нису откривени.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси