Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нису купили "Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 06. 2010.

Нису купили "Новости


Правни заступници ,Ардоса", „Тримакса" и „Карамата" негирају да је ВАЦ купио већински пакет акција „Новости".

После изјаве представника менаџмента ВАЦ-а да је та група купила више од 62 одсто акција „Новости" огласили су се правни заступници фирми које су са ВАЦ-ом ушле у партнерски однос при куповини акција „Новости". Они негирају тврдње ВАЦ-а да је купио већински пакет акција „Новости" и најављују да ће због преузимања фирме „Ардос" против ВАЦ-а предузети правне мере.

Адвокати фирме „Ардос" која држи близу 25 одсто акција „Новости", а која је сада у власништву ВАЦ-а, сматрају да је Милан Беко као други партнер у послу оштећен и наводе да ће своје интересе штитити правним путем.

Ненад Поповић, правни заступник „Ардоса", негира тврдње ВАЦ-а да је та медијска група купила 62 одсто акција „Новости" и да се сада само чека мишљење Комисије за заштиту конкуренције да би се ВАЦ уписао као власник свих 62 одсто акција.

„Што се тиче самог уговорног односа погрешно се тврди у изјавама ВАЦ-а да су они купили и да су стекли власништво над акцијама 'Новости', то је потпуно нетачно. Поводом тога постоји један пословни однос", каже он.

Они никада нису постали власници "Новости", они јесу дали кредит на стицање власништва над акцијама "Новости" тек пошто су "Новости" купљење у највећем делу и за тај кредит који су дали и који није доспео имају одговарајућа средства обсзбеђења, али никако се то не може тумачити да су они постали власници, нити су у једном моменту били присутни, нити су управљали "Новостима" по том основу", наводи Поповић.

Правни заступници фирми „Ардос", „Тримакс" и „Карамат", које су у партнерском односу са ВАЦ-ом, кажу да су Комисији за заштиту конкуренције поднели захтев да се у најкраћем року званично изјасни о томе да ли је ВАЦ-у одобрена медијска концентрација и да ли се на њих примењује нови или стари закон. Имајући у виду да је за стицање контроле већинског дела акција претходно потребно да добију одобрење, они су тај захтев поднели за време важења старог закона о заштити конкуренције који није познавао постојање позитивне правне фикције, те и нису могли да наставе и поднесу захтев за промену власништва над овим фирмама да би стекли већинско власништво у "Новостима", а да претходно не добију одобрење Комисије за заштиту конкуренције", објашњава Поповић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси