Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УНС: Милош Симовић и Миле Луковић убили Славка Ћурувију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2010.

Извор: Блиц онлајн

УНС: Милош Симовић и Миле Луковић убили Славка Ћурувију


Председница Удружења новинара Србије (УНС) Љиљана Смајловић изјавила је данас да је из дипломатских извора добила документ који је према потврди полиције аутентичан, у којем се наводи да су убице новинара Славка Ћурувије припадници земунског клана Миле Луковић и Милош Симовић.

Славко ЋурувијаСмајловић је на конференцији за новинаре у Београду рекла да је у врху Министарства унутрашњих послова добила потврду да је документ са исказом Ненада Илића, осуђеног за учешће у атентату на лидера Српског покрета обнове (СПО) Вука Драшковића, аутентичан, да нико седам година није покушао да истажи те наводе, а ни да обавести јавност.

Смаиловић је затражила подршку медија да се изврши притисак на надлежне органе да истраже зашто су скривани подаци о једном од најважнијих политичких убистава и зашто исказ није проверен.

Скупштина Србије би требало да оснује посебно тело које би прекинуло ову заверу ћутања и истражило убиство, јер, како је Љиљана Смаиловић, не би требало да је воде они који су на те индиције били глуви и неми седам година.

"Треба да знамо да ли је документ седам година сакриван из зле намере појединца или због нечијег немара", рекла је Смаиловић.

Новинар Славко Ћурувија, власник „Дневног телеграфа” и „Европљанина”, убијен је 11. априла 1999. године, на Ускрс, током НАТО бомбардовања Србије.

Налагодавци и убице до данас нису пронађени, а пријатељи, колеге и Ћурувијина породица верују да убиство има политичку позадину, због оштрих речи и критичких ставова које је тај новинар износио о режиму Слободана Милошевића.
 
Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси