Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Испитује се приватизација Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2010.

Извор: Б92

Испитује се приватизација Новости


Београд - Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић за Б92 каже да је покренут преткривични поступак о приватизацији компаније Новости.

То је учињено на основу изјаве Станка Суботића који тврди да има доказ и о уплати пола милиона евра за предизборну кампању ДСС-а.

То је, како наводи Суботић, био услов за договор о приватизацији Новости. Станко Суботић, у изјавама које је 24. маја преко адвоката доставио тужилаштву за организовани криминал, изнео је бројне оптужбе на рачун Милана Бека и Мирослава Мишковића.

Навео је да су они организовали противзаконито преузимање акција Новости 2006. године.

Суботић је навео да су имали подршку појединих чланова владе и директора Вечерњих новости Манојла Вукотића. У тужилаштву за организовани криминал кажу да раде на наводима из Суботићеве изјаве.

“Случај је у преткривичном поступку и испитују се наводи”, рекао је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић за Б92 и додао да се “очекује извешатај полиције”.

Суботић наводи да су његови адвокати, на захтев тужилаштва, доставили додатне документе и појашњења изјаве. Он тврди и да је већину преговора о продаји Новости водио бивши секретар Владе Србије Дејан Михајлов, који је то раније демантовао. Суботић каже да је посредник у преговорима био контроверзни бизнисмен Драги Мићовић, на чији је рачун наводно и уплатио 500 хиљада евра за изборну кампању ДСС-а.

Као доказ за ове тврдње Суботић је доставио банкарски извод у којем се види да је 4. јула 2006. године на један рачун у италијанској банци “Монте ди пасци де сиена” уплаћена ова сума. На изводу се, међутим, види само број рачуна али не и име на које је новац уплаћен. Суботић није желео да одговори на питање “како овај папир представља доказ да је 500 хиљада евра уплаћено баш Мићовићу”, већ је само рекао да тај документ има и тужилаштво и да његове трвдње може у Италији да провери за 24 сата. Мићовић је одбио да било шта коментарише.

Он ни раније није желео да објасни своју улогу у приватизацији Новости. Његово име помиње се и у документу до којег је дошла ТВ Б92, а који је део уговора између фирми које контролише Милан Беко и фирме Станка Суботића.

„Ако и једна и друга страна не дођу до договора у року од 60 дана, треба да се обрате господину Драгом Мићовићу, рођеном 6. априла 1969. године у Беранима, чија је улога да буде медијатор и који би требало да понуди решење евентуалног спора две стране“, наводи се у документу.

Иначе, у овом уговору наводи се да трошкове за преузимање акција Новости сноси Суботићева фирма “Сента”, а да ће сам процес бити изведен преко неколико Бекових фирми које и данас управљају том медијском кућом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси