Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вац напушта Србију!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 06. 2010.

Извор: Вечерње новости

Вац напушта Србију!


Немачка медијска групација јуче и званично саопштила да ће повући своје инвестиције

Бодо Хомбах у писму председнику Тадићу саопштио своје намере

Медијска групација ВАЦ је одлучила да оконча свој ангажман у Србији и да се поступно повуче из земље - наводи се у јучерашњем саопштењу, које је потписао Паул Биндер, портпарол Медијске групације ВАЦ.

Уз напомену да је саопштење одговор на многобројна питања београдских медија, постављена 15. јуна 2010. године, у допису под насловом "Медијска групација ВАЦ окончава свој ангажман у Србији" и уз поднаслов "Поверљиво писмо упућено председнику Борису Тадићу", Биндер наводи:

- Информације које круже Београдом су само делимично тачне. Наиме, оно што је тачно је да је у поверљивом писму упућеном председнику Србије Борису Тадићу, Бодо Хомбах, директор ВАЦ-а, описао искуства наше медијске куће као инвеститора у Србији и најавио да ће ВАЦ повући своје инвестиције из ње и кренути са продајом својих учешћа у српским фирмама.

Поменуте продаје би требало да се врше уз конкретне услове и цене, уз очување економских права и интереса ВАЦ групе.У саопштењу даље пише да медијска групација ВАЦ "овај корак није условила било чим".

- Управо супротно. Бодо Хомбах је председника Бориса Тадића замолио да помогне ВАЦ групи, како би њен излазак био пропраћен од стране државних органа и служби у складу са законом и на фер начин. Бодо Хомбах је председнику Тадићу изразио своје лично поштовање и признање. ВАЦ група се нада да земљу неће напустити у свађи упркос великим тешкоћама и јавним клеветама. Све тврдње да ВАЦ група хоће да изврши притисак на некога су у потпуности измишљене - пише на крају саопштења.

Концерн ВАЦ, иначе, власник је 55 одсто новосадског "Дневника", а преостали удео од 45 одсто има компанија "Дневник Холдинг", чији је оснивач Скупштина Војводине. ВАЦ је власник 50 одсто предузећа "Политика новине и магазини", док другу половину власништва у том предузећу има српска компанија "Политика а. д.", чији су већински власници држава и јавна предузећа. ВАЦ је стопроцентни власник дистрибутерске куће "Штампа-комерц".

Антрфиле : Симић: Држави “Политика”!
Потпредседник Скупштине предузећа “Политика новине и магазин” Јован Симић изразио је јуче очекивање да ће у случају да се немачка медијска група ВАЦ повуче из Србије, држава постати власник 100 одсто капитала “Политике”.Он је рекао да у случају повлачења немачког концерна неће бити никаквих “последица нити реперкусија”. Симић је најавио и да ће данас бити одржана седница Управног одбора “Политике а. д.”, на којој ће бити разматрана најава ВАЦ-а да се повлачи из Србије и власништва у српским медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси