Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ уцењује Бориса Тадића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 06. 2010.

Извор: Прес

ВАЦ уцењује Бориса Тадића


Немачка медијска група упутила званично писмо председнику републике, у коме га упозорава да ће се повући из Србије ако не добије „Вечерње новости“

Београд - Немачка медијска група ВАЦ послала је писмо председнику републике Борису Тадићу, у коме тражи помоћ за преузимање „Вечерњих новости“. Уколико не добије помоћ у случају „Новости“, ВАЦ прети да ће се повући из Србије и да ће продати 50 одсто акција у дневним новинама „Политика“ и власништво у „Дневнику“ из Новог Сада, открива Прес.

Писму компаније ВАЦ председнику републике, које је у кабинет првог човека Србије стигло јуче ујутру, претходила је усмена најава челника немачке компаније у медијским и политичким круговима да ће се обратити Тадићу.Тако су челници ВАЦ-а у разговорима са неколико утицајних људи пренели усмену поруку председнику републике да од њега очекују помоћ у преузимању „Новости“, иначе ће се уз „велику буку“ повући из Србије.

Чудна комуникација

ВАЦ је у тим порукама чак и претио да ће после повлачења из наше земље из све снаге лобирати код немачких компанија да не улажу у Србију и да ће од немачке владе тражити да укочи европске интеграције Србије. У тим порукама председнику републике било је и најава да ће ВАЦ пре одласка открити ко је све из владајућих структура Србије био укључен у преговоре о куповини „Вечерњих новости“!Како није било одговора на ове поруке, ВАЦ је написао званично писмо председнику републике, у коме га обавештава о проблемима које има са нашим институцијама у вези са преузимањем „Новости“ и намерама да напусти Србију. Овакав вид комуникације између стране компаније и председника републике до сада није забележен и он можда најбоље показује начин на који ВАЦ гледа на једну од најзначајнијих институција Србије.

ВАЦ: Рано за коментар

У кабинету председника републике нису за Прес желели да говоре о писму који су добили од ВАЦ-а. С друге стране, представник ВАЦ-а у Србији Макс Винтерфилд је са „немам коментар“ одговорио на питања шта пише у писму које су упутили председнику републике и да ли ће ВАЦ напустити Србију.- Још је рано да говоримо о томе. За неколико дана ћемо моћи мало озбиљније да разговарамо о томе - каже Винтерфилд за Прес.Да би ВАЦ формално преузео већински пакет акција „Новости“, потребно је да добије одлуку Комисије за заштиту конкуренције, али због процедуралних проблема те одлуке још нема.

Антрфиле : Станко Суботић, ВАЦ, „Новости“, Беко...

Станко Суботић Цане, коме се у Србији суди због шверца цигарета и за којим је Србија расписала потерницу, оптужио је бизнисмене Милана Бека и Мирослава Мишковића да су његовим новцем, са 26 милиона евра, купили већински пакет „Новости“. Међутим, ВАЦ је демантовао Суботића и тврди да су они дали новац Беку да у њихово име купи „Новости“. ВАЦ је тада признао да му је сарадник у Србији дуго година био Станко Суботић, али и да су с њим раскинули сарадњу пошто је Цане стављен на потерницу. Суботић и ВАЦ једно време били су власници фирме за дистрибуцију штампе „Футура плус“, а ВАЦ је сада власник дистрибутивног ланца „Штампа“.

С. Марјановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси