Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђорђе Вукадиновић тужио Светислава Басару, Зорана Пановића и лист Данас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2010.

Извор: Данас

Ђорђе Вукадиновић тужио Светислава Басару, Зорана Пановића и лист Данас

На име надокнаде због претрпљених душевних болова Вукадиновић тражи 750.000 динара

Београд - Главни и одговорни уредник Нове српске политичке мисли, политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић поднео је тужбу Вишем суду у Београду у којој од колумнисте Данаса књижевника Светислава Басаре, главног и одговорног уредника листа Данас Зорана Пановића и предузећа Данграф, које је издавач листа Данас, тражи да му на име накнаде нематеријалне штете плате износ од 750.000 динара.

Према наводима из тужбе, Басара је у колумни објављеној у листу Данас 18. фебруара ове године под насловом „Двогодишњица“, изнео тврдњу да је Вукадиновић „путем објављивања својих чланака допринео ексцесном понашању појединаца и мањих група“ на митингу одржаном поводом проглашења независности Косова.

Ово је - каже се у тужби - „ноторна неистина чијим је објављивањем грубо повређено достојанство личности тужиоца па исти због тога трпи интензивне душевне болове. На овај начин повређено је достојанство, углед, част и права личности тужиоца као породичног човека и непорочне личности, интелектуалца са врхунским научним и стручним референцама, који је у стручној јавности препознатљив само по квалитетном аналитичком, научном раду“, због чега тужени „потражује досуђивање правичне новчане накнаде“.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси