Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Формирана радна група за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2010.

Извор: Преглед

Формирана радна група за медије


Београд - На иницијативу Управног одбора Глобалног договора Уједињених нација у Србији, уочи викенда у здању НБС је формирана Радна група за медије и корпоративну друштвену одговорност, чији су чланови представници „Привредног прегледа“, „Вечерњих новости“, „Дневника“, „Блица“, „Бизнис магазина“, „Економ:еаст Медиа Гроуп“, недељника „Време“, „Студија Б“.

У досадашњем раду те асоцијације показало се да је недовољно само бављење друштвено одговорним аспектом пословања у индустријским областима, већ да је нужно позабавити се пресудном улогом медија у промовисању друштвено одговорног пословања.

За сада је у Србији у Глобални договор учлањено шездесетак компанија, које своју активност реализују кроз активности четири радне групе: за људска права, радна права, животну средину и борбу против корупције и од сада се очекује озбиљнија активност медијске радне групе Глобалног договора УН. Ова 2010. година је проглашена годином радних права.

„Тренутно се, поред активности у више области, припрема и Предлог националне стратегије друштвено одговорног пословања, на основама 10 утврђених принципа Глобалног договора Уједињенх нација“, навела је председник Управног одбора Глобалног договора УН у Србији, Андреа Брбаклић (представник Ерсте банке). Она је позвала све медије и остале компаније да се прикључе овим активностима, које по принципу добровољности доприносе омасовљењу поштовања етичких кодекса.

Са 8.000 чланова у више од 130 земаља, Глобални договор је у свету најмасовније добровољно прихваћена иницијатива, усмерена на промоцију корпоративне етике, о којој су детаљне информације доступне на сајтовима:www.unglobalcompact.rs и www.unglobalcompact.org.

Љ. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси