Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Злочин још без истине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2010.

Извор: Вечерње новости

Злочин још без истине

Данас се навршава девет година од убиства дописника "Вечерњих новости" из Јагодине





Протест у пет до дванаест. Награда за храброст „Милан Пантић“ - Рикарду Јакони

Колеге и пријатељи Милана Пантића окупиће се данас у Јагодини да се подсете на новинарску храброст новинара „Вечерњих новости“, и опомену да је прошло девет година, а да убице које су га с леђа напале пред вратима његовог стана још нису откривене и приведене пред суд.

У јагодинском насељу Табане један трг понеће данас његово име, а пет минута до подне Пантићеве колеге ће зауставити саобраћај у центру Јагодине и раширити транспарент „Пронађите убице новинара“.Нажалост, свечаности доделе награде за новинарску храброст „Милан Пантић“ која ће се одржати у градској библиотеци неће присуствовати овогодишњи лауреат, италијански новинар Рикардо Јакона.

Због снимања репортаже у Немачкој, за Телевизију РАИ у којој ради, уместо Јаконе, признање, коју девету годину заредом додељује жири који чине представници „Вечерњих новости“, УНС-а, НУНС-а, Књижевног клуба „Ђура Јакшић“ из Јагодине и ЈИП „Нови пут“ из овог града, генерални директор и главни уредник Компаније „Новости“ Манојло Вукотић уручиће његовом сараднику Слободану Радовановићу.

- Част ми је што сте награду „Милан Пантић“ доделили мени - рекао је Јакона. - Њу посвећујем целој екипи која је са мном радила на реализацији филма „Бескрајни рат“. То је за нас био значајан посао, јер смо успели да прикажемо нашој публици другу страну те приче, ону о којој се никада није довољно говорило.

Овај аутор је у документареном филму приказао догађаје на КиМ за време и после НАТО бомбардовања, везе локалних власти са криминалцима и последице политике Запада на јужну српску покрајину.

Антрфиле : Удружења

Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије изразили су и јуче незадовољство што убице Милана Пантића још нису идентификоване и изведене пред суд, иако је у полицијској истрази саслушано више од 2.000 људи и „постоје индиције које упућују на могуће извршиоце убиства“.
И. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси