Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Реаговање Јелене Косанић-Подунавац на одговор Александра Тијанића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2010.

Извор: Политика

Реаговање Јелене Косанић-Подунавац на одговор Александра Тијанића

Бритком перу српског новинарства била су потребна чак три дана да смисли одговор на интервју у једној безазленој рубрици „Више од спорта”. Зашто толико дуго?




Запитала сам се, чиме ли сам то заслужила? Да ли тиме, што ми се 10 година јавно диви и велича моје новинарско умеће или што су до краја конкурса за директора РТС-а остала само још три дана? Рекла бих да је ипак ово друго, јер ми никада није личио на доследну особу.Уместо контрааргумената, зашто мисли да нисам у праву када кажем да РТС треба да има озбиљног менаџера на месту директора, Тијанић пише о нашим међусобним разликама. И у праву је. Оне су толико непремостиве да сам поносна што је то и сам приметио.Тијанић каже да је лош директор. Честитам му! Најзад, једна права и искрена анализа.

А и како да се осећа способним када је РТС у вишемилионским дуговима? Без обзира на милионе од реклама и потребе да истреса џепове српске сиротиње прогонећи је због претплате по судовима, фирма коју води је у дебелом минусу. Колико милиона тачно, чини се да је веома чувана тајна.Тијанић иронично пише и да би и он у РТС-у прво променио директора. Зашто то онда не учини? Шта је то што га гони да се толико жртвује за Србију, па да још наредних пет година генерацијама ускраћује културни и образовни програм.

Не сумњам да ме неће послушати. За разлику од мене која на понуде политичара увек одговарам једном једноставном речју – НЕ, код Александра Тијанића је увек обрнуто. Увек је ДА, ма ко да нуди…Из поштовања према читаоцима, овим завршавам полемику са будућим директором РТС-а, јер је о његовој каријери све добро познато.

Јелена Косанић-Подунавац, уредница ТВ Б92.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси