Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Спектар тв ће тужити државу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 06. 2010.

Извор: Данас

Спектар тв ће тужити државу


Сомбор - Главна уредница сомборске Телевизије „Спектар“ Зорица Бакић изјавила је да ће та медијска кућа тужити државу Србију јер не поштује сопствене законе у области медија.

- И након доделе фреквенција, медијско тржиште је потпуно девастирано, а држава не поштује сопствене законе. Уместо да онемогуће пиратима да емитују, они су нам сугерисали да ми поднесемо кривичне пријаве против пиратских емитера - казала је Бакићева на округлом столу о медијима у Војводини.

Она је рекла да ће ТВ „Спектар“ због тога тужити регулаторне агенције РРА и РАТЕЛ, Министарство за телекомуникације и државу Србију, и пред домаћим и пред међународним судовима.

Према њеним речима, градске власти у Сомбору потписују уговоре о преношењу заседања локалне скупштине са емитерима који немају дозволу за рад и нису добили фреквенцију, него емитују програм преко кабловско-дистрибутивног система.

- Али, ми смо уморни од државе која не поштује законе које је донела, а не од медија који емитују нелегално - казала је Бакићева.

На округлом столу представљена је књига анализа медијске ситуације „Војвођански медији - политички компромис или професионално извештавање“, коју је издало Независно друштво новинара Војводине уз подршку Фонда за отворено друштво и Покрајинског секретаријата за информације.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси