Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање - одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2010.

Извор: Данас

Питање - одговор


Како коментаришете неуспех Министарства здравља да усвоји правилник о извештавању медија?

Родољуб Шабић повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности - С обзиром на полазну идеју да извршна власт уведе правилник о извештавању медија у здравству, који је у супротности са слободама медија, овај неуспех је заправо успех.

Јелка Јовановић
потпредседница НУНС - Свако упутство државних институција медијима може се сматрати притиском и, у том смислу, Министарство здравља је доживело неуспех. С друге стране, чињеница да је новинарским удружењима предало споран документ и замолило их да организују јавну расправу, може се оценити као известан позитиван помак. Етика у новинарству више је ствар саморегулације него принуде. Напокон, револт колега који прате здравство био је оправдан.

Нино Брајовић
генерални секретар УНС - Неуспех Министарства је успех здравог разума и успех новинарског еснафа да се не доносе упутства која излазе из оквира кодекса и закона. Невероватно је да државни орган усваја правилник о извештавању новинара који излази из оквира закона.

Драган Цветић председник Синдиката лекара и фармацеута - Задовољан сам што је покушај Министарства здравља доживео неуспех. Новинари имају свој кодекс који је апсолутно прихватљив и Министарство не сме да уређује правила о извештавању. Више пута сам наглашавао да је велика потреба да се извештава о здравству, јер то људи морају да знају. Реакција новинара који су изашли с конференције на којој је представљена препорука је сасвим прихватљива.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси