Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одустали од истраге за претње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 05. 2010.

Извор: Блиц

Одустали од истраге за претње


Београд - Истражни судија Првог основног суда у Београду донео је решење о обустављању истраге против петорице навијача, осумњичених за угрожавање сигурности Бранкице Станковић, ауторке „Инсајдера“.

Како се наводи у решењу, истрага је обустављена против Александра Копривице, Александра Ивановића, Милоша Живанчевића, Драгутина Бараћа и Бојана Глишовића. Како сазнаје „Блиц“, против њих је у децембру поднета кривична пријава. У образложењу решења суда наводи се да је истражни судија обуставио истрагу због тога што је тужилац Првог основног тужилаштва одустао од даљег кривичног гоњења окривљених.

Међутим, нејасно је због чега је тужилаштво обуставило истрагу. Недавно је исти суд у другом судском поступку одбацио оптужницу против шесторице навијача Партизана који су на утакмици Партизан - Шахтјор прошлог децембра Бранкици Станковић скандирали: „Отровна си као змија, проћи ћеш к’о Ћурувија“. Судско веће којим је председавала Јелена Милиновић оценило је да се ради о увреди, а не о претњи смрћу. Пред истим судом Стефан Хаџиантоновић из Београда осуђен је неправоснажно на годину и три месеца затвора због претњи упућених новинарки Б92. И Владимир Самарџић из Новог Сада осуђен је на три месеца због претњи послатих мејлом ауторки „Инсајдера“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси