Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Репортери без граница": Нови непријатељи медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 05. 2010.

Извор: Блиц

„Репортери без граница": Нови непријатељи медија


Невладина организација Репортери без граница (РСФ) објавила је јуче поводом Светског дана слободе медија списак највећих непријатеља слободе медија, или „предатора" међу којима се налази и руски премијер Владимир Путин и кинески председник Ху Ђинтао.

Та невладина организација са седиштем у Паризу наводи да се на списку налази 40 политичара, државних званичника, верских водја, криминалних или војних организација које не трпе медије, понашају се према њима као да су непријатељи и директно нападају новинаре. Међу новим именима на листи која се објављује сваке године на Светски дан слободе медија,су јеменски председник АЈи Абдулах Салех, талибански лидер Мула Омар, и председ-ник раске републике Чеченије Рамзан Кадиров. У прилогу о кинеском председнику Ху Дјинтаоу РСФ каже да је ангажовао кинеску полицију и пропаганду да спречи да се појави било каква слободна штампа. Они такође кажу да он одбија да ослободи активисте, писце блогова и новинаре ухапшене током Олимпијских игара у Пекингу 2008. године.

Говорећи о Путину Репортери без граница наводе да је „контрола кључна реч за овог бившег службеника КГБ-а; контрола државе, контрола економских и политичких снага, контрола геополитичких стратешких интереса и контрола медија".

Путинов портапорл рекао је агенцији Асошиејтед прес да је њихово мишљење погрешно. На листи се такодје налази ирански председник Махмуд Ахмадинеџад, Сиријски председник Башир ал Асад и председник Зимбабвеа Роберт Мугабе, израелске и палестинске оружане снаге, италијанска мафија као и баскијска организација ЕТА.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси