Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бојана Лекић пише за НИН
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2010.

Извор: Блиц

Бојана Лекић пише за НИН


Позната телевизијска лица Бојана Лекић, некадашња уредница информативног програма РТС-а, и Јелена Вељковић, водитељка емисије „Реакција“ на Б92, нова су појачања недељника НИН. Бојана Лекић ће се представити као колумниста, док ће Јелена Вељковић наставити да истражује сада из угла писаног новинарства, теме криминала и корупције.

- Крајње отворено говорећи, то што сам прихватила да пишем колумну за НИН има везе са мојим личним односом према мом колеги Веселину Симоновићу, који у име компаније „Рингиер“, која је већински власник магазина, жели од НИН-а да направи пројекат достојан најбоље историје овог недељника - каже Бојана Лекић, која се овако враћа новинарству, али истиче да овај ангажман није најава њеног скоријег повратка на ТВ екране.

- Овај ангажман нема везе са повратком на телевизију, што значи да ћу се телевизији вратити када у електронским медијима буде рађен један тако велики пројекат који завређује пажњу. Тренутно не видим такав пројекат на нашим телевизијама и не видим телевизију која би мени пријала, а ни ја њима, што не значи да ће такво стање трајати - истиче Бојана Лекић, те додаје да ће њена колумна рефлектовати ону страну њене личности коју публика до сада није имала прилику да упозна.

- Покушаћу да се публици обратим на један другачији начин који више има везе са мојим карактером, с онаквом какву ме пријатељи познају. Цинично, духовито, упечатљиво нотирање политичких дешавања у стилу кратких реченица и језгровитих мисли - објаснила је Бојана.

елена Вељковић је након десет година на ТВ Б92 одлучила да се врати писаном новинарству, у коме се опробала пре више од 13 година у редакцији Ћурувијиног „Дневног телеграфа“.

- Зашто НИН? Чини ми се да смо се НИН и ја међусобно осетили и препознали - мени се допала амбиција НИН-а да расте и постане још бољи него што јесте, а НИН је у мени видео новинарку која се темама које истражује посвећује до краја. Мислим да ћемо се добро слагати - каже Јелена, која ће се и надаље бавити темом криминала и корупције у нашој земљи.

Емисија „Реакција“ наставиће са приказивањем, а Јелену Вељковић замениће колегинице Радославка Деспотовић и Сандра Мандић.- Читаоцима НИН-а понудићу оно што сам нудила и гледаоцима ТВ Б92 - истрајност у истраживању прича и информацију више од других - закључује Вељковићева.

Иначе, НИН су недавно појачали и Љубивоје Ршумовић, Светислав Басара и Владимир Станковић чије ће писање свакако допринети квалитету недељника, а ускоро се очекују још нека позната новинарска имена која ће писати за НИН.

М. Мијатовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси