Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ибарске новости иду на добош
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2010.

Извор: Преглед

Ибарске новости иду на добош


Агенција за приватизацију објавила је продају имовине предузећа за информисање „Ибарске новости“ из Краљева, у стечају, јавним прикупљањем писмених понуда до 20. маја ове године.

„Ибарске новости“ поседују дозволу за емитовање радио програма у локалу од 18. августа 2008. године, коју је издала Републичка радиодифузна агенција (РРА) са роком важења до 18. августа 2016. године и дозволу за емитовање телевизијског програма на подручју региона издату 17. децембра 2007. године, са роком важења до 17. децембра 2015.

Процењена вредност имовине предузећа износи 42,7 милиона динара, а за учешће у поступку куповине потребно је уплатити депозит од 8,56 милиона динара. Најважнију имовину „Ибарских“ чине зграда површине 84 квадратна метра, опрема, ситни инвентар и залихе које су у функцији емитовања програма и издавања новина и земљиште које се састоји од три катастарске парцеле. Процењена вредност имовине, није минимално прихватљива вредност, нити је на ма који други начин обавезујућа или опредељујућа за понуђача приликом одређивања висине понуде, наводи се у огласу.

Јавно отварање понуда обавиће се 20. маја, а стечајни управник биће у обавези да, ако највиша достављена понуда износи мање од 50 одсто процењене вредности, пре прихватања такве понуде затражи сагласност Одбора поверилаца. Стечајни управник ће свим понуђачима који су поднели понуде послати обавештење о проглашеном најуспешнијем понуђачу, а купопродајни уговор биће потписан у року од пет радних дана од дана проглашења најуспешнијег понуђача.

Одлуку о банкроту у марту је донела скупштина поверилаца којима „Ибарске новости“ дугују око 60 милиона динара. Највише се дугује радницима, од којих је већина у међувремену, уз социјални програм, напустила фирму, а међу повериоцима су и Пореска управа, банка „Интеза“ и друге друштвене организације и предузећа.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси