Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Симбол опет сија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2010.

Извор: Вечерње новости

Симбол опет сија

Данас свечано отварање Авалског торња

 

Према речима доајена РТС-а Милоша-Бате Милатовића, који је заједно са УНС покренуо иницијативу обнове Авалског торња, пуштање у рад једног од најзначајнијих симбола Србије и Београда биће прослављено трочасовним програмом и ватрометом.



- Наступиће хор РТС-а, дечији хор "Колибри", као и падобранска група екстремних спортова МУП-а - каже Милатовић. - Летећа група Војске Србије направиће заставу од боја коју испуштају авиони. У 20 часова биће ватромет, а све ће то моћи да гледају грађани у преносу на РТС.Међу говорницима су директор РТС-а Александар Тијанић, министар Оливер Дулић, градоначелник Драган Ђилас, радник предузећа "Ратко Митровић Дедиње" - главног извођача радова, Раја Радовановић...


Антрфиле : Неутралност

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница, као републички премијер, јуна 2005. године отворио је радове на обнови торња. Из ДСС су саопштили да он није позван на отварање.

- Знамо да је НАТО намерно срушио симбол Београда и наше земље, и Србија је намерно поново изградила свој симбол - рекао је Коштуница.


- Авалски торањ био је и поново постаје оријентир Србије. Сада је и посебно важан, јер за народ постаје симбол и оријентир да Србија остане слободна и војно неутрална земља.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси