Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Због текста „у канџама мафије” - тужба на тужбу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2010.

Извор: Политика

Због текста „у канџама мафије” - тужба на тужбу


Мојој ћерки је пришао непознати човек и рекао: „Рокнућемо ти тату за десет дана”, каже Вукашин Обрадовић из „Врањских”

Вукашин Обрадовић, власник и главни и одговорни уредник „Врањских”, поднео је јуче у Основном суду у Врању приватну тужбу против суграђанина Горана Тасића Гокчета због неистина изнетих у информативним емисијама локалних телевизија. Пре тога и Тасић је тужио Обрадовића, јер је, како тврди, наводима из текста „У канџама мафије” из прошлог броја „Врањских” починио два кривична дела – „клевета” и „непријављивање кривичног дела и учиниоца”.

Дакле, он је оптужио Обрадовића због тога што га је прво оклеветао, а затим што није пријавио кривично дело надлежним органима што је као грађанин дужан да учини.

– Тасић је у Врању важна политичка фигура и водећи човек Нове Србије. Уз то, за Тасића се основано сумња да је повезан са „Кекином групом”, а у свом досијеу има 21 кривично дело. Преко партије је вршио велику пресију над градом, претио, упадао у канцеларије градоначелника и осталих градских челника... Када је претио и народном посланику Нове Србије више нисмо могли да ћутимо и кренули смо са серијом текстова који су само илустровали оно што се овде збива – објаснио је Вукашин Обрадовић за „Политику”.

Он каже да сукоб између њега и Тасића траје прилично дуго, од када је један текст објављен у „Врањским” послужио као „доказ за оптужницу против Тасића за покушај убиства”.

– Непосредно након тога мојој ћерки је пришао непознати човек и рекао – „рокнућемо ти тату за десет дана”. То је била директна претња – каже Обрадовић и додаје да је јуче Тасић сазвао и конференцију за штампу, после које је дошао у редакцију „Врањских”.

– Како није желео да одговори на питања нашег новинара одакле му имовина коју поседује, затим како „као радник овдашњег предузећа” вози џип вредан 50.000 евра, како је дошао да „ферарија” који је био у власништву Младена Мићића Пацова..., све колеге су напустиле конференцију. После је дошао до нас и тражио да му поставим питања на која хоће да ми одговори. Рекао сам му да немам намеру да с њим правим интервју. После тога мирно је напустио редакцију – казао је Обрадовић.

Горан Тасић рекао је за „Политику” да је поднео и надлежном тужилаштву кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја и неовлашћено прикупљање личних података.

– Повређена су ми људска права на заштиту података о личности и право на поштовање приватног и породичног живота. Суштина текста је да се објављује мој досије. Уз то, реч је о низу лажи и небулоза – тврди Тасић и додаје да је спреман да одговори на свако питање које му постави Обрадовић или неки други новинар, а не баш онај који је аутор „текста који ће бити предмет спора”.

В. М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси