Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Врањске“ на удару због писања о криминалу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2010.

Извор: Блиц - Србија

„Врањске“ на удару због писања о криминалу


Врање - Горан Тасић Гокче поднео је кривичне пријаве против Вукашина Обрадовића, главног и одговорног уредника "Врањских" и потпредседника НУНС-а, и непознатих особа из Полицијске управе, Вишег тужилаштва и Вишег суда због тога што су власнику "Врањских" неовлашћено омогућили да објави казнену евиденцију у последњем броју новина у којој се помиње његово име.

Конференција за штампу коју је Тасић јуче одржао прекинута је јер су је новинари напустили пошто он није желео да одговори на питања новинара "Врањских" Горана Антића.

Вукашин Обрадовић каже да се ради о хајци против "Врањских", јер пишу о повезаности политике и криминала.

- Реч је о злоупотреби службеног положаја због неовлашћеног објављивања личних података из казнене евиденције, чиме су повређена моја људска и права на поштовање личног и породичног живота. У последњем броју "Врањских" објављен је извештај Вишег суда којим је одбијен мој приговор против оптужнице за кривично дело убиства у покушају. Како је могуће да ово решење које још нисам добио објаве "Врањске". Тачно је само да су против мене у току два поступка због покушаја убиства. Објављивање извода из казнене евиденције је службена тајна. Све што је било у евиденцији је избрисано, тако да нисам ни осуђиван - рекао је Тасић.

Сукоб између Обрадовића и Тасића букнуо је због написа у "Врањским", који је под насловом "У канџама мафије" објављен 8. априла. "Врањске" су се у тексту бавиле наводном криминогеном прошлошћу Тасића и навеле да је у његовом досијеу од 1991. до 2008. године регистровано 21 кривично дело, највише недозвољено држање оружја, изазивање опште опасности, отмице, преваре.... У тексту се говори и о блиским везама Тасића са народним послаником из Врања Радославом Мојсиловићем, са политичарима, сумњивим пословима. Поменута је и веза Тасића са криминалним кланом Дејана Стојановића Кеке.

- "Врањске" су дигле глас против тога што криминал води главну реч у граду. То је и разлог хистеричних реакција Горана Тасића, који је до пре две недеље био члан Нове Србије и у овој странци водио главну реч. Када је год у Врање и Врањску Бању долазио Велимир Илић, дочекивао га је Тасић и возио својим џиповима. Полиција и правосуђе ћуте и морали би да се замисле пред чињеницом да је главну реч у политичком животу Врања доскоро водила особа против које се воде поступци за два покушаја убиства - изјавио је Обрадовић.

Горан Тасић тужио је Обрадовића због сумње да је наводима из текста "У канџама мафије" починио клевету и непријављивање кривичног дела и учиниоца. Вукашин Обрадовић јуче је поднео приватну тужбу против Тасића због клевете и нарушавања пословног угледа јер је локалним медијима изјавио да је Обрадовићу својевремено платио 1.000 евра за куповину 2.000 бројева да би један текст изашао на насловној страни, чиме је изнео неистину.

Веселин Пешић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси