Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Лопови” ућуткали Радио Панчево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2010.

Извор: Политика

„Лопови” ућуткали Радио Панчево


Панчево - Татјана Јелесић, директорка Радио-телевизије Панчево, очекује да ће се, после четири дана ћутње, панчевачка радио-станица опет огласити у среду, 20. априла.

– Програм је неочекивано прекинут прошле суботе у раним поподневним часовима. Сматрали смо да је реч о квару на предајнику. Како су предајник и антенски стуб далеко, на Милића брду, изнад београдског насеља Вишњица, нашој је екипи требало времена да стигне тамо. Они су, како су и очекивали, затекли предајник ван погона, не проверивши добро остале ствари. У понедељак, са еспапом резервних делова за предајник, наши људи су се упутили ка Милића брду, да би овога пута констатовали да проблем није у предајнику, већ у слању сигнала на антенски стуб. Наиме, тек тада су уочили да недостаје двадесетак метара кабла, великог обима, који повезује предајник и антену, на суседном антенском стубу – каже за „Политику“ Татјана Јелесић.

Директорка отворено изражава сумњу да је ово дело крадљиваца бакра који га касније продају на отпадима. Она каже да је врло сумњива околност то што су у мору каблова пресечена и однета само два: основни и резервни за повезивање антене и предајника Радио Панчева. Није логично, истиче она, да се неко пентра на антенски стуб, а пресеца ради одношења само два кабла, када му је надохват руке и десетак других.

Да све буде чудније, предајник и антена предајника за ултракратке таласе Радио Панчева налазе се у ограђеном простору где је емисиона техника МУП-а Србије. Панчевачки радио је добио дозволу да, зарад боље чујности, овде инсталира предајник и користи антенски стуб висок 17 метара, крајем деведесетих година прошлог века. У Радио Панчеву кажу да није проблем само хиљаду евра, колико ће поправка коштати, мада ни то није безначајно за кућу која је јавно предузеће и углавном се финансира из градске касе, већ у сазнању да неко повремено циљано атакује не би ли отежао рад ове радио-станице.

У прилог својој сумњи да није реч тек о вандализму сакупљача бакарне жице Татјана Јелесић наводи и следећи пример:

– Зимус нам је, у једном тренутку, опет заћутао предајник, да би наши техничари установили како је неко једноставно искључио уређај за напајање, притиском на дугме. Установљено је да до тога никако није могло доћи случајно, већ да је неко предајник намерно искључио.РТВ Панчево ће против Н. Н. извршиоца поднети кривичну пријаву. Директорка каже да би могла говорити о недоказаним сумњама о извршиоцима овог дела, али да ће о томе обавестити истражне органе када за то дође време.

М. Шашић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси