Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кривична за априлили
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2010.

Извор: Вечерње новости

Кривична за априлили


Како је Петар Рашић, радијски водитељ из Трговишта, „узнемирио“ своје суграђане

Трговиште - „Добар дан, господине Дачићу, хвала вам што сте нашли мало времена да посетите Трговиште.“ Ово је реченица због које ће се Петар Рашић, доскорашњи водитељ овдашњег радија Дуга, највероватније наћи на оптуженичкој клупи. Јер, против њега је поднета кривична пријава за ширење лажних вести и узнемиравање грађана.

А Рашић је „узнемирио“ Трговиштане зато што Дачић тог дана уопште није ни био у њиховој вароши, а камоли у Рашићевој емисији. Била је то само шала, изговорена 1. априла, на дан кад се такве ствари и раде. А да све буде апсурдније, уз пријаву, Рашић је добио и отказ.

- Искористио сам тренутну политичку ситуацију у Трговишту - скупштина се распала, јер владајућа коалиција три месеца није успела да закаже седницу. Учинило ми се згодним да повежем Дачића и то што се дешава - прича Рашић.

Он каже да се договорио са Бебом Каначки, портпаролом Здравственог центра у Врању, која се, иначе, сваког јутра уживо јавља у његову емисију, да кад је он пита да ли је Дачић кренуо у Трговиште, она само потврди.

- Кад је она то урадила, најавио сам његов долазак и гостовање у мом студију. У том тренутку, у студио је ушла колегиница, а у програму се чула шкрипа врата. Ма, све се наместило. Рекао сам: „Добар дан, господине Дачићу, хвала вам што сте нашли времена да посетите Трговиште. Изволите, седите“ - препричава Рашић. После Дачићевог „уласка“, наставља он, ишла је нека песма, таман толико дуго да атмосфера достигне усијање. А онда се Рашић поново укључио у програм. - Викнуо сам: „Априлили!“ и објаснио да је све била шала - каже он. Али, то као да нико није чуо, јер су у студио за неколико минута банула двојица полицајаца. У Трговишту је било опсадно стање. Рашић каже да су се градски властодршци препали што нису знали да долази високи гост, те су брже-боље повадили беле кошуље и кравате из ормана да га дочекају.

- Полицајци су ме питали да ли министар стварно долази. Поново сам им рекао да је све само шала и заједно смо се смејали - сећа се Рашић.Али, кад су му неколико дана после Ускрса поново закуцали на врата, Рашићу више није било до смеха, јер је против њега поднета пријава за ширење лажних вести и узнемиравање грађана.

- Нисам могао да верујем шта ме је снашло. Написао сам изјаву, имам и аудио-снимак емисије. Пријава је у тужилаштву, и сад чекам да видим шта ће они да одлуче. Никог нисам ни увредио, одмах сам рекао да је то шала, могли су сви да чују. А уместо Дачића, могао сам да кажем и име било ког министра - резигниран је Рашић.

Антрфиле : Без коментара

- Горан Милошевић, власник радија, рекао ми је да не можемо даље да сарађујемо јер му за све ове године полиција није ушла у радио. Уместо да уредник стане иза мене, ја сам стао испред њега. Али, и то говори о томе каква је атмосфера у Трговишту - каже Рашић.

Милошевић је био недоступан за коментар.

Слађана Вељковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси